موزیک خوان Music Reader

جشنواره موسیقی جوان تركیب ۱۴۰ شاخه موسیقایی

جشنواره موسیقی جوان تركیب ۱۴۰ شاخه موسیقایی

به گزارش موزیك خوان مدیرعامل انجمن موسیقی ایران با اشاره به چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، اظهار داشت: در این جشنواره ۱۴۰ شاخه موسیقایی كه در واقع تلفیقی از ۱۴۰ جشنواره را پوشش داده می شود.



علی ثابت نیا روز یکشنبه در نشست رسانه ای چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی در تالار وحدت با تشریح بخش های مختلف چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، در این جشنواره ۱۹۵ ساعت اجرا از شهرهای مختلف ایران مورد ارزیابی توسط داوران قرار گرفته است.

مدیرعامل انجمن موسیقی ایران افزود: متقاضیان سال جاری جشنواره شامل ۲۳۶۴ نفر که متشکل از ۶۶۳ نفر زن و ۱۷۰۱ نفر مرد بودند که از این تعداد ۱۱۶۸ نفر بخش موسیقی دستگاهی، ۳۵۹ نفر بخش موسیقی کلاسیک و همینطور ۸۳۷ نفر هم بخش نواحی را شامل می شدند. ۸۷۵ نفر به مرحله نهایی راه یافتند که ۲۶۶ نفر بخش موسیقی دستگاهی، ۱۱۰ نفر بخش موسیقی کلاسیک و ۴۹۹ نفر هم در بخش موسیقی نواحی بودند.

کیفیت نوازندگی بالا رفته است

نماینده بخش موسیقی کلاسیک این جشنواره اظهار داشت: شاید سال جاری شاهد برگزاری اجراهای زنده و پویا نباشیم و این مساله در وهله اول نشان دهده افول باشد، اما با تلاشهای فراوان ستاد جشنواره شاهد اجراهایی رو به رشد و باکیفیت بوده ایم و به گواه خیلی از داوران و کارشناسان سال جاری در حوزه نوازندگی شاهد بالارفتن کیفیت اجراها نسبت به سال های گذشته بوده ایم.
آذین موحد افزود: شاید دلیل همین کیفیت بالا آثار شرایطی که نوازندگان سال جاری به آن گرفتار بودند باشد چون که به نظرم نوازندگی احتیاج به تمرین، تمرکز و سکوت دارد تا بتوان از آن به کیفیت درستی رسید و همین توفیق الزامی دلیل بالارفتن و رشد نوازندگان بوده باشد که دستاورد مهمی بشمار می رود.

دبیر جشنواره هم در ایدن نشست، اظهار داشت: اتفاقات و تغییراتی که در جشنواره سال جاری رخ داده دقیقاً متناسب با حال و هوا و جریان کروناست، در حالیکه تمامی رویدادی های جهانی متأثر از کرونا تعطیل شده اند ما سعی کردیم با کمک فضای مجازی، جشنواره سال جاری را با حال و هوایی متفاوت برگزار نماییم.

هومان اسعدی، افزود: از آنجایی که این جشنواره ماهیت تکنوازی دارد در نتیجه امکان برگزاری آن به صورت مجازی وجود داشت. ما تا چندی قبل در حال بررسی برای برگزاری اجراها در رودکی بودیم، اما در نهایت این امکان فراهم نشد و به جهت رعایت پروتکل های بهداشتی معذور از حضور فیزیکی افراد روی صحنه خواهیم بود.

وی اضافه کرد: ازاین رو با همکاری انجمن موسیقی ایران و با استفاده از امکانات سامانه «بامک» توانستیم آثار را که ارسال آنها از اسفندماه شروع شده بود جمع آوری کرده و داورها هم به صورت آفلاین آثار را مشاهده و داوری کردند. در مرحله نهایی هم روال به همین شکل خواهد بود اما در بخش «حفظ ردیف» اجراها به صورت آنلاین خواهد بود.

موسیقی را به دست جوانان بسپاریم

نماینده بخش موسیقی ایرانی هم در این جلسه با اشاره به سطح کیفیت بخش موسیقی ایرانی و نظر هیات داوران، بر هماهنگی بین مجموعه های دانشگاهی در حوزه موسیقی ایرانی تصریح کرد و اظهار داشت: به نظرم باید با آموزش درست بهره درستی از موسیقی ایرانی ببریم.
حسین علیزاده در ادامه سخنان خود با تاکید براینکه در تمامی جشنواره های موجود احتیاج به تحولی اساسی احساس می شود، اظهار داشت: در حوزه ادبیات این مورد کمتر احساس می شود و اتفاقات این حوزه نسبت به موسیقی پیش روتر هستند.

نماینده بخش موسیقی ایرانی همینطور یکی دیگر از نکاتی که در حوزه موسیقی ایرانی باید بسیار به آن توجه کرد را «فکر آزاد» عنوان نمود و تصریح کرد: سیستم آموزشی مناسب با سن فکر نکرده و همیشه دانش آموز این حوزه نمی تواند از آزادی عملی برخوردار باشد.

علیزاده همینطور اظهار داشت: جشنواره موسیقی جوان در این سال ها با وجود ماهیت دولتی خود توانسته جریان خوبی را در موسیقی به راه بیاندازد ازاین رو در این عرصه به قدر زیادی عشق و زندگی موجود است اما تا زمانی که در نگرش آموزشی این بخش نگاه سرد وجود داشته باشد تا سال ها بعد هرچقدر تلاش شود برای آن اتفاقی نخواهد افتاد.

این داور در انتها اظهار داشت: موسیقی ما بر مبنای تحولات اجتماعی به وجود آمده و باید بر همین مبنا با شرایط روز خویش را وفق دهد.

امسال نتایج مثبتی به دست آوردیم

نماینده بخش موسیقی نواحی هم، اظهار داشت: سال جاری در بخش موسیقی نواحی برنامه را طوری طراحی کردیم که شرکت کنندگان رپرتوار مشخصی داشته باشند و همین مساله سبب شد نتایج مثبتی به دست آوریم و این خود حرکت جدیدی در این عرصه به حساب می آید.
حمیدرضا اردلان افزود: وقتی یک جشنواره بدین شکل استمرار پیدا کند نتایج خوبی برای انتقال تجربه را شاهد خواهیم بود. همینطور سعی کردیم تا شرایط مطلوبی میان سنت و مدرنیته به وجود آید که همین نشان دهنده جشنواره ای است که به شکل درست تداوم داشته باشد.

در این نشست علی ثابت نیا (مدیرعامل انجمن موسیقی ایران)، هومان اسعدی (دبیر جشنواره)، آذین موحد (نماینده بخش موسیقی کلاسیک)، حسین علیزاده (نماینده بخش موسیقی دستگاهی) و حمیدرضا اردلان (نماینده بخش موسیقی نواحی) حضور داشتند.



چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و مشارکت استادان موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران و با حمایت دفتر موسیقی، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تابستان سالجاری برگزار می شود.



منبع:

1399/05/28
10:08:56
5.0 / 5
1073
تگهای خبر: آثار , آموزش , انجمن , جشن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
موزیک خوان