موزیک خوان Music Reader
گزارش موزیك خوان از راه اندازی دومین نگارخانه خصوصی سمنان؛

خانه ای خاص در جوار بلندترین بادگیر خشتی استان سمنان

خانه ای خاص در جوار بلندترین بادگیر خشتی استان سمنان

به گزارش موزیك خوان سمنان سه سال پس از شروع به كار ˮدانژهˮ كه تا پیش از این تنها گالری هنری سمنان بود، دومین نگارخانه خصوصی سمنان تحت عنوانˮخانه سمنانی هاˮراه اندازی شد.


ابوالفضل دلآرام معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان 28 تیرماه در جمع خبرنگاران با ابراز خرسندی از این رویداد هنری اظهار نمود: ابوالفضل دلآرام روز شنبه اظهار داشت: این نگارخانه به مدیرمسوولی "محسن مداح" و با هدف عرضه فعالیتهای هنرهای تجسمی در سمنان به راه افتاده است.
وی از صدور مجوز تاسیس و فعالیت دومین نگارخانه خصوصی سمنان با عنوان "خانه سمنانی ها" از جانب فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اطلاع داد و اضافه کرد: نگارخانه "خانه سمنانی ها" بعد از نگارخانه دانژه دومین نگارخانه خصوصی شهرستان سمنان و چهارمین نگارخانه خصوصی در استان سمنان است.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه مجوز فعالیت این نگارخانه توسط فرشید فلاح مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان صادر گردیده است اضافه کرد: این مجوز از زمان صدور یک سال اعتبار دارد.
وی با اشاره به اینکه نگارخانه های خصوصی با مجوز و زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می نمایند افزود: گسترش و توسعه فضاهای هنری و همچون نگارخانه ها به رشد و گسترش فرهنگ و هنر در جامعه کمک شایانی می کند.
راه اندازی دومین نگارخانه سمنان در خانه قجری
محسم مداح در همین ارتباط به ایسنا اظهار داشت: این نگارخانه در یکی از خانه های تاریخی سمنان که قدمت آن به بیشتر از 130 سال و به دوره ناصرادین شاه برمی گردد به راه افتاده است.
وی با اشاره به اینکه این خانه تاریخی، مساحت زیادی ندارد افزود: با این حال، خانه تاریخی "خانه سمنانی ها" از معدود خانه هایی است که در ساخت آن به همه مولفه های معماری بومی سمنان و معماری کویری توجه شده است.
این هنرمند و مرمت کار سمنانی از وجود بزرگترین بادگیر خشتی استان سمنان در این خانه تاریخی اطلاع داد و اضافه کرد: ما در ابتدا به دنبال این بودیم که این خانه تاریخی را به اقامتگاه تبدیل نماییم اما به علت نیازی که احساس شد تصمیم گرفتیم که این خانه را به یک نگارخانه هنری تبدیل نماییم.
نگاهی به معماری خانه سمنانی ها
خانه تاریخی سمنانی ها شامل دو بخش شمالی و جنوبی است. در بخش شمالی و در زیرزمین این خانه، مطبخ و تنور قدیمی وجود دارد و در طبقه همکف، اتاق زمستان نشین که از راهروی ورودی دسترسی دارد. همینطور در بخش جنوبی و زیرزمین، اتاق سه دری با بدنه آجر کاری شده وجود دارد که سقف آن به صورت تخت اجرا شده است.

در جبهه جنوبی ساختمان، در طبقه همکف اتاق سه دری و سقف زیبای آن با رف های گچی و طاقچه های مختلف بهترین اتاق این مجموعه را ایجاد کرده است که با درهای چوبی نور طبیعی فضا را تأمین می نماید. این اتاق همینطور توسط اتاقک انتهایی که به بادگیر بلند دسترسی دارد در گرمای شدید سمنان از خنکای نسیم طبیعی استفاده می نماید.
در حیاط خانه آبنمایی وجود دارد که هم اکنون شرایط خوبی ندارد اما پیداست که این خانه با عنایت به ابعاد کوچک و داشتن دیوارهای بلند در طرفین، بسیار مناسب سکونت در فصل تابستان بوده است چون که برای ایجاد سایه اندازی بهتر، بخشی از خانه را در فضای گودال باغچه ساخته اند تا با ایجاد سایه و آب نمای موجود به تلطیف هوا کمک کنند. عمده مصالح بکار رفته در این بنا، خشت و گل، کاهگل، گچ و خاک، گچ و چوب می باشد.
بادگیر ساختمان این بنا را به اثری خاص مبدل کرده است. این خانه دارای بادگیری به ارتفاع بدنه چهار متر و ۹۸ سانتیمتر است که بلندترین بادگیر خشتی شهر سمنان به حساب می آید.
خانه سمنانی ها راه "دانژه را در پیش گرفت
به گزارش موزیک خوان به نقل از ایسنا، گالری هنری دانژه که تا پیش از این تنها گالری هنری خصوصی شهر تاریخی سمنان بوده و از سال 96 رسما شروع به کار کرده بود، به همت سید اسداالله شریعت پناهی از نقاشان نام آشنای معاصر راه اندازی شده و توانسته علاوه بر فرهنگسازی در مورد هنر فاخر و آشتی بین مردم و هنر، فرایند فروش آثار برخی آثار هنرمندان را در حراجی های داخلی و خارجی و همینطور فروش این آثار در گالری دانژه را فراهم آورد.
سید اسداالله شریعت پناهی هنرمند نقاش سمنانی که در هشتمین دهه زندگی خود همچنان به خلق آثار هنری فاخر و تربیت شاگرد اهتمام دارد در گفتگو با ایسنا از هنر به مثابه پالایشگاهی برای جامعه نام برد و اظهار داشت: اگر زمینه اشاعه هنرهای فاخر در کشور فراهم گردد، هنر می تواند خیلی از مشکلات مبتلابه جامعه ما را مرتفع کند.
وی با اشاره به شکاف بین "سنت" و "مدرنیته" در ایران اضافه کرد: کشورهای توسعه یافته برخلاف جامعه ما توانسته اند بین سنت و مدرنیته آشتی ایجاد کنند.
این هنرمند پیشکسوت افزود: عدم آشتی بین"سنت" و "مدرنیته" در ایران سبب شده ما همچنان نتوانیم خیلی از مشکلات خویش را رفع نماییم.
وی با اشاره به علل خود جهت راه اندازی این گالری هنر، تصریح کرد: در گالری هنر دانژه به دنبال سود نبوده ام و آنچه مرا در هشتاد و چند سالگی به ایجاد چنین فضایی ترغیب کرده، مشارکت در رفع مشکلات جامعه و کمک به رشد آن از راه عرضه هنرهای فاخر است.





منبع:

1399/04/29
17:00:05
5.0 / 5
1699
تگهای خبر: آثار , اقامت , سینما , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
موزیک خوان