موزیک خوان Music Reader

حاشیه های آغازین جشنواره فیلم فجر و حاشیه های ناتمام رائفی پور

حاشیه های آغازین جشنواره فیلم فجر و حاشیه های ناتمام رائفی پور

موزیک خوان: شروع جشنواره فیلم فجر، پایان جشنواره تئاتر فجر، حاشیه های رائفی پور و واکنش وزیر ارشاد، موضع پیمان جبلی و ساترا درباره ی شبکه نمایش خانگی، اظهارات رضا کیانیان و عزت الله ضرغامی و نیز وضعیت بافت تاریخی شیراز از خبرهای مهم هفته دوم بهمن ماه بودند.


به گزارش موزیک خوان به نقل از ایسنا، پس از اتفاق هایی که فضای جامعه در پاییز امسال با آن روبه رو شد قابل پیش بینی بود که جشنواره فیلم فجر به عنوان بستری برای یکسری بازخوردها استفاده گردد. با اینحال بعد از تمام حاشیه های چند وقت اخیر و اطلاع رسانی های قطره چکانی از جشنواره، چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر عصر ۱۲ بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت به عنوان خانه رسانه و برج میلاد به عنوان خانه جشنواره و محل استقرار بخش بازار بین الملل و هنرمندان شروع شد.
در این باره بیشتر بخوانید:
حاشیه نگاری از روز اول جشنواره فیلم فجر / استقبال آرام
این در حالی بود که نشست خبری جشنواره فیلم فجر تنها دو روز مانده به شروع این دوره از جشنواره و در روز دوشنبه اجرا شد. مجتبی امینی به عنوان دبیر این جشنواره درباره ی برخی هنرمندان که فیلم در جشنواره دارند اما به حضور در این رویداد تمایل ندارند، اظهار داشت: شاید مسائل اجتماعی دخیل باشد یا شخصی ولی حاشیه ها در بستر عدالت خواهی نمایش فیلم ها تاثیری نخواهد داشت و ملاک ما نظر تهیه کننده است.

مروری بر دو روز اول جشنواره فیلم فجر
در شب نخست این جشنواره، فیلم های «استاد» به کارگردانی عماد حسینی و تهیه کنندگی بهروز افخمی و «شماره ۱۰» کاری از حمید زرگرنژاد در پردیس ملت به نمایش درآمدند و نشست خبری آنها اجرا شد.
در نشست خبری «استاد» بهروز افخمی با اشاره به این که قصد داشته این فیلم را با موضوع جنبش «می تو» به شکل کمدی بسازد، اظهار داشت که استخاره های خیلی خوبش از قرآن، او را به ساخت و همکاری در این فیلم به عنوان تهیه کننده تشویق کرده است. در بخش دیگری از این جلسه کارگردان فیلم «استاد» اظهار داشت که توسط اعضای شورای قبلی پروانه ساخت سینمایی و برخی بازیگران از ساخت فیلمش پرهیز داده می شد.
حمید زرگرنژاد، کارگردان فیلم «شماره ۱۰»، فیلم بعدی نمایش داده شده در سینمای رسانه های جشنواره نیز در نشست خبری این فیلم، با تأکید بر این که فیلمش درباره ی تنها فرار موفق یک اسیر ایرانی در دوران جنگ است، اظهار امیدواری کرد تا شرایطی فراهم گردد که به بهانه جشنواره به زلزله زدگان خوی کمک گردد.
در روز اول جشنواره فجر بنا بر گفته رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، سینماهای کشور قریب به صدهزار نفر جمعیت را تجربه کردند و گیشه ها موفق شدند نزدیک به ۲ میلیارد تومان بلیت بفروشند، البته بعضی این اتفاق خوب را نمی خواستند.
دومین روز جشنواره فیلم فجر نیز میزبان نمایش «آه سرد» اولین فیلم بلند داستانی ناهید صدیق، «جنگل پرتقال» به کارگردانی آرمان خوانساریان و «یادگار جنوب» ساخته حسین دوماری و پدرام پورامیری بود.
در نشست خبری فیلم «آه سرد»، کارگردان فیلم با اشاره به سبب حضورش در جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: در شرایطی در اینجا هستیم که خیلی حالمان خوب نیست. حال من که خیلی خوب نیست ولی به هر حال فیلمی تولید شده و با اهمیت ترین بهانه من جهت شرکت در جشنواره رساندن این مولود به سرمنزل مقصود بود. معتقدم نگاه به حقوق بانوان در این سرزمین درحال تغییر است.
همچنین نشست پرسش و پاسخ فیلم «جنگل پرتقال» با تاخیر کارگردان برای حضور در جلسه، صحبت از آزادی دو فیلمساز بازداشتی و آینده سینما انجام شد.
نشست خبری آخرین فیلمی اهالی رسانه در روز دوم جشنواره در حالی انجام شد که در این جلسه فقط تهیه کننده و کارگردان حضور داشتند. همین طور کارگردان های فیلم «یادگار جنوب» با تأکید بر این که در این فیلم باوجود امکانی که داشتند، هیچ دروغی نگفتند، از دلیلهای انتخاب صابر ابر برای ایفای نقش بدون این که چهره اش شناخته شود و بیهوشی او به خاطر گریم سنگین صحبت کردند.
همچنین با بیان رئیس سازمان سینمایی، فیلم های بخش بین الملل فجر معرفی گشتند. ۱۱ فیلم از ۱۰ کشور جهان به بخش جشنواره جشنواره های چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر راه یافتند و ۱۱ فیلم ساز انجمن سینمای جوانان ایران در بخش رقابتی چهل ویکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر برای کسب سیمرغ حضور دارند و همزمان با برگزاری این دوره از جشنواره فیلم فجر نمایشگاه نوستالژی فیلم فجر در سالن سینماتوگراف موزه سینمای ایران برگزار می گردد و هیات انتخاب و داوری بخش کوتاه چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، اسامی فیلم های راه یافته به این بخش را اعلام نمود.
از سویی هم سه برنامه «نقد سینما»، «سینما ملت» و «هفت» در روزهای برگزاری جشنواره فیلم فجر از شبکه های چهار، پنج و نمایش پخش می شوند.

رضا کیانیان جشنواره را تحریم نمی کند!
در رزوهای گذشته فشار برای تحریم جشنواره فیلم فجر از جانب عده ای بر هنرمندان وارد شد، رضا کیانیان اما معتقد است: من جشنواره فیلم فجر را تحریم نمی کنم و معتقدم باید بگذارم کسانی که به جشنواره اعتقاد دارند آنرا برگزار کنند. برخی نمی توانند مخالف خودرا تحمل کنند ولی من می توانم مخالف خودرا تحمل کنم. حتی اگر در قدرت باشم هم می توانم مخالف خودرا تحمل کنم.

جشنواره ای که به انتها رسید
همچنین اختتامیه چهل ویکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر شامگاه سه شنبه در تالار وحدت انجام شد و این در حالی بود که نامزدهای این جشنواره دقایقی قبل از شروع مراسم اختتامیه و در یک اقدام عجیب با بیان نتیجه نهایی چند بخش، منتشر گردید.
نشست خبری هفدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر یکشنبه، نهم بهمن ماه در کتاب خانه کتاب در حالی انجام شد که مدیرعامل خانه کتاب با اعلان اینکه «ادبیات هیاهو ندارد» در عین حال از اهالی رسانه خواست که «برایش هیایو درست کنند تا محصول خلوت فردی افراد به متن جامعه بیشتر راه پیدا کند.» همین طور در این جلسه نامزدهای هفدهمین دوره جشنواره بین المللی «شعر فجر» عرضه شدند.
فراخوان سی امین دوره جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی منتشر گردید و اینکه دبیرخانه جایزه کتاب سال شعر ایران به انتخاب «خبرنگاران» همزمان با بیان فراخوان بخش ویژه شاعران بدون کتاب و اینکه پذیرای مقاله های بخش جنبی با موضوع شعر انتقادی و اعتراضی خواهد بود، مهلت شرکت در بخش کتاب سال را تمدید کرد.

حاشیه های رائفی پور و واکنش وزیر ارشاد
در حالی که کمتر از ۲۰ روز به برگزاری جشنواره موسیقی فجر باقی مانده است، بنظر می رسد این جشنواره توسط دبیرِ خود با حاشیه جدیدی روبه رو شده است. دبیر هنری سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در آستانه برگزاری این جشنواره مبادرت به بازنشر ویدیویی قدیمی از اظهارات علی اکبر رائفی پور، حاوی لفظی ناشایست و رکیک درباره ی هنرمندان موسیقی، پرداخته و ادامه همکاری با جشنواره را به عذرخواهی رسمی او از اهالی موسیقی منوط دانست؛ در پی انتشار این ویدیو در فضای مجازی با محتوای «توهین به هنرمندان حوزه موسیقی» که با واکنش برخی دیگر از اهالی موسیقی همچون نامه ۳ عضو شورای هنری ارکستر ملی ایران خطاب به وزیر فرهنگ همراه بود، محمد مهدی اسماعیلی دستور پیگیری ویژه را در این زمینه صادر کرد.
این در حالی بود که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره ی حواشی شبکه نمایش خانگی، ماجرای توهین رائفی پور، حواشی برخی فیلم ها در جشنواره فجر، تشکیل قرارگاه عفاف و حجاب و... مورد پرسش قرار گرفت.
اسماعیلی همین طور در جلسه‌ی اخیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، خواهان فعال شدن دبیرخانه این کمیسیون شده است.
وزیر ارشاد همین طور چهارشنبه شب ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۱ ضمن حضور در برنامه «صف اول» شبکه خبر، درباره ی حواشی جشنواره های فرهنگی و هنری فجر، رویکرد های دولت به این رویدادها، نمایشگاه های صنایع فرهنگی، برنامه های پیش رو برای فعالان رسانه ای و اقدامات انجام شده اخیر در زمینه فرهنگ و هنر گزارشی ارائه کرد.

حاشیه های شبکه نمایش خانگی، موضع جبلی و ساترا
معاون تنظیم بازار و توسعه کسب وکار ساترا درباره ی انتقادها در خصوص وضعیت تنظیم گری «وی او دی» ها و نامه یکی از نمایندگان مجلس به دبیر مرکز ملی فضای مجازی که عنوان کرده بود «از ابزار اینماد و بستن درگاه بانکی سیستم های VOD استفاده سلیقه ای شده است»، اشاره کرد: کاربران حق دارند بدانند برای تماشای یک فیلم یا سریال در یک پلت فرم چقدر هزینه می دهند و در این راه نمایندگان محترم قاعدتاً مدافع حقوق مردم خواهند بود.
همچنین انجمن صنفی شرکت های نمایش ویدیویی برخط با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به رییس سازمان صداوسیما، نسبت به انتشار اخباری در خصوص درخواست پیمان جبلی برای فیلتر کردن یکی از پلت فرم های عضو این انجمن واکنش نشان داد.
پیمان جبلی هم دباره موضع اخیر خود در قبال «وی اودی ها»، نزول سطح کیفی سریال های تلویزیون، حل مشکل سریال «سرزمین کهن» کمال تبریزی و سرنوشت «خندوانه» و «دورهمی» اظهار نظر کرد. او اصرار کرد که صداوسیما در مقابل شبکه نمایش خانگی نایستاده و برنامه هایی مثل «دورهمی» و «خندوانه» هم فعلا در اولویت تولید نیستند.
در ادامه معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا از حضور مشاور دادستان کل کشور برای باخبر شدن از روند تصمیم گیری برای مجوزها در ساترا آگاهی داد.
در نهایت معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر، در قبال آنچه «اظهارات و شبهه افکنی برخی اشخاص درباره ی جایگاه قانونی ساترا برای نظارت بر صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی» خوانده است، اطلاعیه ای صادر کرد. آخرین موضع ساترا بر این اساس است که هیچ سریالی نباید بدون اخد مجوز از آنها منتشر شود.

نقدی به بهروز افخمی
عبدالحسین فرزاد، در پی انتشار مصاحبه بهروز افخمی با ایسنا، در نقدی به او نوشت: ایشان و خیلی دیگر از دوستان فیلمساز ظاهرا حالا حرفی برای گفتن ندارند و اگر دارند (که حتما دارند) می ترسند به نقد سیاسی وارد شوند، چون ممکنست موقعیت خودرا از دست بدهند.

زلزله خوی، ترک خوردگی چندبنای تاریخی و کمک های رضا صادقی و دیگر هنرمندان
گفت وگویی هم با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی درباره ی پایش بناهای تاریخی شهرستان خوی بعد از دو زلزله اخیر که آخرین زلزله ۵.۹ ریشتر قدرت داشت و متاسفانه با تلفات انسانی همراه بود، داشتیم که طبق اعلام او «خش هایی از بازار و ساختمان تاریخی شورای شهر، موزه و چند بنای تاریخی دیگر در خوی بر اثر زلزله ترک خورده و تخریب شده اند، درحالی که آرامگاه شمس لطمه جدی ندیده است.»
هاشم مرادی تهیه کننده و کارگردان فیلم مستقل سینمایی «ایمو» با انتشار ویدیویی از قصد خود برای تقدیم قسمتی از درآمد حاصل از نمایش این فیلم به مردم زلزله زده شهر خوی آگاهی داد. همین طور تماشاخانه «هامون» و «عمارت نوفل لوشاتو» به عنوان دو مجموعه نمایشی اعلام نموده اند که کمک های مردمی را برای مساعدت با این زلزله زدگان جمع آوری می کنند.
سینا ذکایی ـ از نوازندگان سازهای بادی ـ نیز از برگزاری دورهمی بمنظور کمک به زلزله زدگان خوی آگاهی داد و این که مقرر است به همین دلیل در این دورهمی بنوازد.
همچنین در پی این وضعیت رضا صادقی بعد از مدت ها با هدف خیرخواهی و همراهی با مردم این منطقه ۲۵ بهمن ماه در سالن میلاد نمایشگاه به روی صحنه می رود. برمبنای آنچه اعلام شده، تمامی عواید این کنسرت برای تهیه ملزومات مردم گرفتار زلزله خوی هزینه خواهد شد.

حواشی از سینمای ایران و جهان
سی و هشتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم ساندنس پایان یافت و سینماگران ایرانی با دو فیلم غیر ایرانی موفق به کسب جایزه از این رویداد سینمایی شدند و فیلم سینمایی «لامینور» اثر داریوش مهرجویی در سومین حضور جهانی خود در جشنواره موسن بلژیک به نمایش درخواهد آمد.
جشنواره فیلم های ایرانی در شیکاگو امسال میزبان نمایش منتخبی از آثار ابراهیم گلستان و چند فیلم سینمای روز ایران از «جنگ جهانی سوم» تا «برادران لیلا» خواهد بود.
«آندره آ ریسبرو» برای بازی در درام کم هزینه و مستقل «به لزلی» بعد از کمپین لحظه آخری از طرف افراد مشهور همچون «کیت وینسلت» و «گوئینت پالترو»، به شکل شگفت انگیزی در بین نامزدهای بخش بهترین بازیگر زن امسال قرار گرفت و بعد از آن برخی اتهامات درباره ی استفاده از تاکتیک های ناعادلانه از طرف تیم تبلیغاتی این فیلم سبب شد آکادمی ضمن بررسی این مساله به بازبینی داخلی رویه های انتخاباتی بپردازد، این در حالیست که آکادمی اسکار بعد از بررسی اعلام نمود که نامزدی «آندره آ ریسبرو» در شاخه بهترین بازیگر نقش اصلی زن، لغو نخواهد شد.
این در حالی است که بعد از نامزدی غیرمنتظره «آندره آ ریسبرو» که ظاهراً به قیمت حذف دو بازیگر مطرح سیاه پوست یعنی «ویولا دیویس» برای فیلم «زن پادشاه» و «دانیل ددوایلر» برای فیلم «تیل» بوده است، اسکار با حواشی فراوانی همراه شده و بعد از ۲۰۱۶، هشتگ اسکار_خیلی_سفید همزمان با انتقاد از آکادمی بار دیگر در فضای مجازی پررنگ شده است.
جشنواره فیلم برلین هم اعلام نمود که جایزه دوربین برلیناله امسال خودرا به «کارولین چمپوتیر» فیلمبردار آثار کارگردانان مطرح سینمای فرانسه اعطا خواهدنمود. همین طور لیست داوران جشنواره برلین ۲۰۲۳ اعلام گردید.

شکوه هنرمندان ایرانی
موسسه بونامز در حالی مزایده سالانه هنر مدرن و معاصر خودرا با محوریت هنر خاورمیانه و شمال آفریقا برگزار کرد که آثاری از شش هنرمند ایرانی خریداری شد؛ این در حالی بود که بیش از نیمی از آثار هنرمندان شرکت کننده در این حراج آنلاین، فروخته نشد.
مجسمه ماهی نارنجی الکساندر کالدر، اثری با شهرت جهانی از مجموعه گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران که پنج سال بود در مخزن نگهداری می شد، بار دیگر به فضای مرکزی موزه بازگشت.

کنسرت بعدی را چه کسی می گذارد؟
مهدی مدرس، خواننده جوانی که گفته می شود بعد از چند سال بتازگی باردیگر موفق به دریافت مجوز برای فعالیت در زمینه موسیقی شده است، بعد از «زانکو» به روی صحنه می رود.
در ادامه، محمدحسین توتونچیان ـ تهیه کننده موسیقی ـ در واکنش به برخی انتقادها و هجمه ها نسبت به برگزاری کنسرت ها و اعتقاد بر واجب نبودن برگزاری اجراهای موسیقی، به ایسنا اظهار داشت: «اگر بخواهیم با این نگاه پیش برویم، خیلی از شغل های دیگر هم واجب نیستند ولی کسی به آنها اعتراض نمی کند؛ بطورمثال چه مسئله حیاتی در فعالیت فروشندگان لوازم آرایشی هست؟ و یا مگر باز بودن کافه ها و رستوران ها برای مردم واجب است؟ آیا نمی توان همان غذا و قهوه را در خانه خورد؟ چه تفاوتی دارد بجای کافه رفتن در خانه خود قهوه تان را بنوشید؟»
مراسم رونمایی از نشان رضا مقدسی با عنوان «قلم مقدس»، برای معرفی و تقدیر از روزنامه نگاران تراز انقلاب اسلامی انجام شد و در جریان آن همین طور از چهار روزنامه نگار پیشکسوت تقدیر گردید.
علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران که از آبان سال ۱۴۰۰، مسئولیت اداره این موسسه را پس از ادغام چند مؤسسه پیشین (خانه کتاب، مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی و دفتر شعر و ادبیات داستانی) و تغییر دولت برعهده گرفته است، با حضور در ایسنا، تجربه خودرا یک تجربه منحصر به فرد می خواند، از انتقادش نسبت به مسائل دیده نشده در ادغام مؤسسه ها در خانه کتاب و ادبیات می گوید و تاکید دارد، بحث های فرهنگی در بودجه کشور جایگاه خودرا هنوز پیدا نکرده است.

ضرغامی ای که کاندید نمی شود
در ادامه اظهارات حاشیه ساز و واکنش برانگیز عزت الله ضرغامی در ایام اخیر، او متنی را در فضای مجازی در پاسخ به همه آن حاشیه ها منتشر نمود و در عین حال که حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۸ را رد کرد، نوشت: «کسی گمان نکند که می تواند زودتر از این هشت سال، آلترناتیو باشد. «هرکس تحریک می شود نگاه نکند» هم مرّ صریح دستورات شرعی و موضع امام خمینی (ره) است. راهی جز گفت و گو نداریم. عمل به سفارش رهبری در همراهی با مردم نباید اینقدر هزینه داشته باشد. مردم را نسبت به دین خدا بدبین نکنیم.»

از گردشگری چه خبر؟
معاون گردشگری کشور هم آگاهی داد که «تمام خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران به حوزه گردشگری تسری پیدا کرد.»
از سویی هفته گذشته بلیت هواپیما با افزایش ناگهانی قیمت مواجه گردید که بعد از ورود دادستانی به ماجرا با بیان اینکه قیمت های جدید مورد تایید ستاد تنظیم بازار نیست، نرخها به قبل از این گرانی برگشت و در عین حال تاکید شد که اضافه دریافتی ها باید به مردم برگردانده شود. اما رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی می گوید شرکت های هواپیمایی از این دستور تمکین نمی کنند.
بر اساس آمار رسمی اعلام شده از طرف مقامات ترکیه، ۲.۳ میلیون نفر ایرانی در سال ۲۰۲۲ به ترکیه سفر کرده اند.

«هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» در یونسکو
همچنین در جریان هجدهمین نشست فوق العاده کمیته میراث جهانی یونسکو، سه محوطه در کشورهای اوکراین، یمن و لبنان همزمان در دو لیست «میراث جهانی» و «میراث در خطر» ثبت شدند.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تحویل پرونده «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» به یونسکو خبر داد، همین طور در خبر دیگری اطلاع داد که بازدید از موزه ها و اماکن تاریخی در سراسر کشور در روز شنبه ۱۵ بهمن ماه به مناسبت سالروز ولادت حضرت علی (ع)، رایگان است.

از یک هشدار مرمتی تا یک اعلام تخریب
جامعه باستان شناسانی ایران به شیوه مرمت دژ دو هزار ساله «رَشکان» در شهرری تهران اعتراض کرد و نسبت به آنچه بر میراث فرهنگی و تمدنی کشور می گذرد، هشدار داد. علاوه بر این یک فعال میراث فرهنگی از تعرض و لطمه های فراوان جویندگان گنج به یک گوردخمه ساسانی در فیروزآبادِ فارس آگاهی داد.

نفس های بافت تاریخی شیراز به شمارش افتاد
یک استاد دانشگاه بعد از بررسی و پرس وجوهای میدانی از بافت تاریخی شیراز، از شروع شمارش معکوس برای تخریب تعداد زیادی از خانه های تاریخی تا چند روز آینده آگاهی داد و اظهار داشت: در این شرایط سخت زندگی، به ساکنان فرصتی چند روزه برای ترک خانه ها داده شده و چنانچه خانه را ترک نکنند آب، برق و گاز آنها قطع خواهد شد.
در ادامه باستان شناسان در کاخ گلستان، بنایی قدیمی تر از این مجموعه تاریخی، کشف کردند همین طور یک مجسمه رومی و باستانی به شکل «هرکول» هنگام تعمیر سیستم فاضلاب زیر یک پارک واقع در رم کشف شد و فردی با بهره گیری از دستگاه فلزیاب موفق شد زنجیر و آویزی تاریخی از جنس طلا در یکی از شهرهای انگلستان کشف کند که گمان می رود به یکی از خاندان های سلطنتی بریتانیا تعلق داشته است.

چند "درگذشت"
دست آخر این‍که لیدا نیک فرید ـ استاد رشته پرستاری و داستان نویس، محسن دلواری زاده _ شاعر_ در ۷۲ سالگی، مسعود سپهر ـ هنرمند باسابقه عرصه گرافیک، پیتر دوبروین، استاد بازنشسته ادبیات فارسی دانشگاه لیدن، در سن ۹۲ سالگی و آنی ورشینگ بازیگر آمریکایی که بیشتر برای ایفای نقش در سریال «۲۴» شناخته می شود، در این هفته درگذشتند.




منبع:

1401/11/15
13:48:20
5.0 / 5
427
تگهای خبر: آثار , انجمن , بازی , بازیگر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
موزیک خوان