موزیک خوان Music Reader

ادامه استانداردسازی رشته های هنری تا خرداد ۱۴۰۴

ادامه استانداردسازی رشته های هنری تا خرداد ۱۴۰۴

به گزارش موزیک خوان، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشریح اقدامات این مرکز در سال گذشته، از استانداردسازی رشته های هنری از سال قبل اطلاع داد و اظهار داشت: نتایج این به روزرسانی در رشته های هنری تا خردادماه ۱۴۰۴ مشخص می شود و همه رشته های هنری در هنرستان های هنرهای زیبا بروزرسانی خواهد شد.


به گزارش موزیک خوان به نقل از ایسنا، محمدحسین اسماعیلی در نشست خبری تشریح برنامه ها و اقدامات حوزه آموزش های هنری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که قبل از ظهر امروز -۱۴ اسفندماه - در دفتر موسیقی برگزار گردید، اظهار داشت: با روی کار آمدن دولت چهاردهم و نگاه دولت به برنامه های زیرساختی رویکرد جدیدی نسبت به آموزش های هنری شاهد می باشیم و این امیدواری وجود دارد که قدمهای بلندتری برای توسعه کمی و کیفی این حوزه برداریم.
وی در رابطه با جایزه ملی آموزش هنر یا «سرو ایرانی» توضیح داد: رویدادهای هنری معمولاً معطوف به هنرجویان هنری بود و جای خالی تجلیل از معلمان و اساتید حوزه هنر احساس می شد. از سال قبل جایزه ملی آموزش هنر را طراحی کردیم که ویژه مربیان مراکز آموزش هنری است. امسال فراخوان این برنامه برای کل مراکز آزاد آموزش هنر ارسال شده و این برنامه ویژه آنها است. مدیران آموزشگاه های هنری بر مبنای فرآیند تعیین شده مبادرت به ثبت نام می کنند و بر آن اساس ابتدا در سطح هر استان مربیان برتر استانی و در نهایت از بین برگزیدگان استانی برگزیدگان سطح ملی انتخاب خواهند شد. همینطور مقرر است از مفاخر آموزش هنر کشور هم تقدیر شود. مراسم اختتامیه این رویداد در روزهای هفته معلم در اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می شود.
اسماعیلی اضافه کرد: استفاده از اپلیکیشن برخط آزمون های مهارتی حوزه فرهنگ و هنر هم از دیگر اقدامات این دوره دفتر آموزش است. فرآیند آموزش هنر شامل بخش های مختلفی است که از تدوین استاندارد و استانداردهای شایستگی رشته ها آغاز می شود و حلقه پایانی این فرآیند برگزاری آزمون های مهارتی است. نحوه برگزار آزمون اهمیت بسیار زیادی دارد و ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی آموزش هستیم و به جهت اینکه بتوانیم این رویدادها را برگزار نماییم کوشیدیم روشی در نظر بگیریم که کمترین خطا و کمترین دخالت نیروی انسانی را داشته و در کمال صحت و سلامت اجرا شود. جلسات مختلفی انجام شد و در نهایت روش های گرفته شد تا بتوانیم به بهترین نحو آزمون های حضوری و برخط را برگزار نماییم. بر این اساس افراد در عرصه های آزمونی حضور پیدا می کنند و بوسیله اپلیکیشن طراحی شده می توانند با بهره گیری از موبایل خود در آزمون شرکت نمایند.
وی در رابطه با فعالیت سامانه نظارت و ارزیابی آموزشگاه های آزاد هنری، توضیح داد: یکی از موارد مهم در مراکز آموزش هنر که یکی از چالش های نهادهای دولتی است، نظارت بر این مراکز است. سالیان سال این نظارت ها سنتی و دستی انجام می شد و به روز نشده بود. برای نظارت با بهره گیری از ابزارهای نوین سامانه نظارت و ارزیابی آموزشگاه های آزاد هنری طراحی شد. این سامانه دارای دو بخش است؛ یکی حوزه نظارت که توسط بازرسین استانی صورت می گیرد که بر مبنای بروز تخلفات بر مبنای قوانین با آنها برخورد لازم صورت می گیرد و دوم بخش ارزیابی است که منجر به رتبه بندی آموزشگاه ها می شود و این اطلاعات هم در دسترس عموم مردم قرار می گیرد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: سالیان سال این نظارت ها بصورت سنتی و دستی انجام می شد و به جهت اینکه بتوانیم بر ابزارهای نوین انجام دهیم و نزدیک کردن این سامانه شامل دو بخش می شود که کارها و عملکردهای این آموزشگاه ها توسط بازرسین رصد می شود و در صورت بروز تخلفات با آنها برخورد قانونی لازم صورت می گیرد و مقرر است بصورت قاعده مند رتبه بندی شوند که بر مبنای ساخت ها درجه بندی می شوند و تمام این اطلاعات هم در دسترس عموم قرار می گیرد و مردم می توانند انتخاب کنند.
وی در قسمت دیگری از سخنان خود با اعلان اینکه هم اکنون ۶۴ هنرستان هنرهای زیبا در سراسر کشور فعال است، اظهار داشت: در این هنرستان ها در مجموع ۸۶۱۳ نفر هنرجو در رشته های هنری تحصیل می کنند و ۱۴۷۰ نفر معلم و استاد هنری در این هنرستان ها فعال می باشند. باید بتوانیم در هر استان حداقل یک هنرستان دخترانه و یک هنریتان پسرانه ایجاد نماییم. در برنامه هفتم توسعه هم تکالیفی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای افزایش تعداد هنرستان ها تعیین کردند. رویکرد ما این است که با همکاری همه متولیان بتوانیم این هنرستان ها را ارتقا دهیم. یکی از اقداماتی که در این جهت انجام شد هم طراحی سامانه هنرستان هنرهای زیبا است که روز اول مهرماه رونمایی گردید.
بگفته اسماعیلی ثبت ملی برند هنرستان های هنرهای زیبا و همینطور ثبت برند آموزشگاه های آزاد هنری به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز مالکیت فکری - معنوی سازمان اسناد کشور از کارهای مهم این دوره است.
وی با تأکید بر اهمیت استانداردسازی و تولید محتوای آموزشی برای رشته های مختلف هنری و آموزشگاه های آزاد هنری، بیان کرد: برای استانداردسازی کارها اقدامات انجام شده است که دراین خصوص با سایر بخش های آموزشی هم همراهی می نماییم و تا امروز ۶۸ استاندارد در عرصه های مختلف هنری تدوین کرده ایم. از سال آینده هم می خواهیم با راه اندازی مراکز سنجش آموزش های هنری در استانهای کشور علاقمندان به دریافت مدارک معتبر هنری بتوانند از این ظرفیت بهره گیرند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: در مورد المپیاد ملی آموزش هنر، مذاکره و مکاتبه رسمی با بنیاد ملی نخبگان انجام دادیم و در رابطه با این المپیاد توضیحاتی به آنها عرضه کردیم و استقبال خوبی هم از جانب مسؤلان بنیاد ملی نخبگان صورت پذیرفت و قرار شد پس از برگزاری دوره اول درمورد نحوه پشتیبانی از برندگان تصمیم گیری نماییم. اگر بتوانیم با همکاری بنیاد ملی نخبگان، المپیاد هنر را به استاندارهای سایر المپیادها برسانیم، مطمئنا تمام امتیازهایی که منتخبین سایر المپیادها دارند، منتخبین المپیاد هنر هم خواهند داشت.
وی اضافه کرد: خیلی از هنرمندان برجسته کشور خاستگاهی از هنرستان های هنرهای زیبا دارند و این نشان دهنده پشتوانه قوی فرهنگی این هنرستان ها است. در مورد رشته های هنری یک نظام جامع آموزش های فنی، حرفه ای و مهارتی در سال ۹۶ تصویب شده است که بر مبنای آن باید استاندارها، منابع و جدول دروس رشته های هنری بازبینی و به روزرسانی شوند. نهضت استانداردسازی رشته های هنری را از سال قبل آغاز نموده ایم و با همکاری سایر نهادها جلسات مستمری برگزار می نماییم تا در عرصه هنر هم تحول رخ دهد؛ بر این اساس در تمام رشته های هنرهای تجسمی بازبینی در دستور کار است و اگر مطابق نظام جامع آموزش های فنی و حرفه ای، رشته مجسمه سازی هم در سطح دیپلم قرار گیرد، این رشته و سایر رشته ها هم در هنرستان ها تدریس می شود. نتایج این به روزرسانی در رشته های هنری تا خردادماه ۱۴۰۴ مشخص می شود و همه رشته های هنری در هنرستان های هنرهای زیبا بروزرسانی خواهد شد.
اسماعیلی اضافه کرد: سیاست ما تقویت و افزایش هنرستان های هنرهای زیبا است و در برنامه هفتم توسعه هم این مساله قید شده است که سالی یک هنرستان هنرهای زیبا افتتاح نماییم و پیگیر این مساله هستیم.
در ادامه این جلسه بهروز فتحی - مشاور اجرایی معاونت هنری- هم اظهار داشت: دوستان ما برای ارتقاء سطح کیفی آموزش های هنری و استانداردسازی و توسعه و تقویت مربیان کوشش های زیادی انجام دادند و امروز توانستیم المپیاد هنر برگزار کرده و اتفاقات خوبی هم دراین خصوص رقم بزنیم.

وی با اشاره به این که دولت چهاردهم رویکرد های متفاوتی نسبت به کارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد، اظهار داشت: یکی از این رویکرد های مهم تقویت صنوف و نهادها و تشکل های غیردولتی است. در عرصه فرهنگ و هنر صنوف قدیمی زیادی داریم و متاسفانه خیلی در تصمیم گیری های فرهنگی هنری دخیل نبودند. یکی از سیاستهای معاونت هنری کاهش رویدادها خصوصاً آنهائیکه تکراری بودند و ازطرفی تقویت رویدادهای جریان ساز و واگذاری آنها به صنوف مربوطه است. جای خوشی دارد که مقدمات تشکیل آموزشگاه های آزاد هنری شکل گرفته است و این مساله در مراحل نهائی است. این انجمن می تواند کمک خوبی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توسعه آموزش ها باشد.
فتحی با اشاره به این که معاونت امور هنری در دوره ی جدید بسیار مشتاق است که کارهای اجرایی را به انجمن آموزشگاه های آزاد هنری بدهد و این امر سبب شود نقاط ضعف کم شود و با نظارت حرفه ای بتوانیم کیفیت آموزش را ارتقا دهیم. تقویت هنرستان ها به لحاظ کمی و کیفی از برنامه های مهم معاونت هنری است؛ در این جهت هفتگی گزارش عرضه می دهیم و یکی از فاکتورهای ارزیابی معاونت هنری همین مساله هنرستان ها است.
وی ادامه داد: در جلسه ای که هنرمندان با ریاست جمهوری داشتند، خانم رضایی - معاون امور هنری - در حوزه نهضت توسعه مدارس با دکتر پزشکیان صحبت کردند تا به نهضت توسعه هنرستان ها هم منجر شود تا شاهد افزایش هنرستان ها باشیم که استعدادهای خوب هم بتوانند دسترسی بهتری به هنرستان داشته باشند.

مشاور اجرایی معاونت هنری اشاره کرد: امیدوار هستم بتوانیم المپیاد هنر را به استاندارد المپیادهای کشور برسانیم و ان شا ا... دانش آموزانی که حائز رتبه می شوند، بتوانند از تسهیلات المپیاد برخوردار شوند و این از وظایف ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که نه فقط کیفیت المپیاد را تقویت می کند سبب می شود نخبگان بتوانند آسان تر به مدارج علمی برسند.
وی افزود: مدتی قبل یک هنرمند بزرگ گلایه می کرد که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فضای فرهنگی درستی نساخته ایم، آماری به ایشان عرضه دادم که نشان میدهد توسعه فضا روند مناسبی داشته است، اما متاسفانه بهره برداری درستی از این فضاها نکرده ایم. بیشتر از ۶۰۰ مجتمع فرهنگی - هنری در سراسر کشور ساخته ایم که فعالیت فرهنگی هنری در آنها شکل می گیرد. یکی از سیاست هایی که در سال ۱۴۰۴ پیگیر آن هستیم، بهره برداری از این فضای بزرگ برای توسعه آموزش ها است چون در بسیاری از شهرها این امکان حتی برای بخش خصوصی هم وجود ندارد که محلی را اجاره کنند و بخواهند آموزش دهند.


به گزارش موزیک خوان به نقل از ایسنا در این مراسم پوستر دومین جایزه ملی آموزش هنر و همینطور پوستر اپلیکیشن برخط آزمون های مهارتی فرهنگ و هنر رونمایی گردید.



1403/12/15
10:37:24
5.0 / 5
211
تگهای خبر: آموزش , انجمن , سلامت , سنتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
لینک دوستان موزیك خوان
موزیک خوان