برنامه های سحر و افطار تلویزیون مشخص شدند به علاوه جزئیات
موزیک خوان: تعدادی از شبکه های تلویزیونی در کنار حفظ برندهای خود، به ساخت برنامه های جدید برای سحر و افطار پرداخته اند.
برنامه های ویژه ماه مبارک رمضان شامل ویژه برنامه های سحر و افطار، ترتیل خوانی، مناجات خوانی و سخنرانی های معارفی است که جزییات آن در ادامه آمده است:
شبکه یک و ماه خدا و جبهه و اسباب زحمت
ویژه برنامه سحرگاهی «ماه خدا» شبکه یک، بازهم به سنت هر ساله با اجرای حسن سلطانی و حضور حجج اسلام حمیدرضا جعفری و مهدی نخاولی، بهمراه مناجات خوانی حاج منصور ارضی، هر روز سحرهای ماه رمضان بصورت زنده از شبکه یک پخش می شود. این برنامه تلاش می کند تا فضای معنوی و روحانی را برای مخاطبان به وجود آورده و شروع روزه داران را با لحظاتی معنوی شروع کند.
پس از برنامه «ماه خدا»، ترتیل خوانی قرآن کریم نیز هر روز بصورت زنده از حرم مطهر علی بن موسی الرضا مقابل السلام پخش می شود، تا مؤمنان روز خویش را با قرائت یک جزء قرآن کریم شروع کنند. حجت الاسلام سیدمحمدحسین راجی نیز در شروع هر جزء خوانی، تفسیری کوتاه از آیات منتخب آن روز ارائه می کند.
در برنامه های افطار، برنامه «جبهه» امسال با گفتگوهای ویژه از خاطرات دفاع مقدس، قصد دارد روزهای ۱۲ روزه جنگ تحمیلی را بازگو کند. این برنامه که به طور دقیقتر به روایتهای ایثارگران و رزمندگان پرداخته، در چارچوب قطعات نمایشی، حماسه ها و جانفشانی های ملت ایران در دوران دفاع مقدس را به تصویر می کشد. این برنامه هر روز ساعت ۱۶: ۴۵ به مدت ۵۵ دقیقه روی آنتن می رود.
«قرآن و جامعه»، برنامه ای ۳۰ دقیقه ای با روایت پروفسور فرامرز رفیع پور، جامعه شناس برجسته، از دیگر برنامه های جذاب و پرمحتوا در روزهای رمضان است که به بررسی پیوند میان آموزه های قرآنی و مسایل روز جامعه می پردازد. این برنامه هر شب بعد از اذان مغرب پخش شده و در آن پروفسور رفیع پور با استفاده از تجربیات و تحقیقات علمی خود، مفاهیم قرآنی را در حوزه های مختلف مانند عدالت، اخلاق اجتماعی، سبک زندگی و خانواده تحلیل می کند.
سریال «اسباب زحمت» که در ۲۵ قسمت پخش می شود، داستان چند کارگر باربری را روایت می کند که وارد موقعیت های طنزآمیز در هنگام اسباب کشی می شوند. این سریال با کارگردانی سعید آقاخانی هر شب ساعت ۲۲ از شبکه یک سیما به نمایش درمی آید و به نمایش یکی از زندگی های روزمره و سرگرم کننده در فضای طنز و کمدی پرداخته است.
در نهایت، مسابقه «نبرد روبات ها» از شروع رمضان هر شب ساعت ۲۰ به رقابت گروههای نوجوان و جوان در حوزه رباتیک پرداخته و الگویی تازه از قهرمانان ملی را به مخاطبان معرفی می کند. این برنامه که ساختاری «رئالیتی شو» دارد، رقابتهای علمی و فناوری را به نمایش می گذارد و خصوصاً برای نوجوانان، بعنوان یک برنامه آموزشی و الهام بخش درنظر گرفته شده است.
شبکه دو و مناجات خوانی محمود کریمی و برنامه جدید خانم مجری
ویژه برنامه های ماه مبارک رمضان شبکه دو، در چارچوب برنامه هایی معنوی و سرگرم کننده، فضای ویژه ای برای مخاطبان خود فراهم آورده است. در ساعات آغازین بامداد، ویژه برنامه مناجات خوانی از حرم مطهر امام رضا(ع) هر شب حوالی ساعت ۰۰: ۳۰ دقیقه بصورت زنده پخش می شود. در این برنامه، حاج محمود کریمی در هجده شب نخست ماه رمضان با نوای روح نواز خود، فضای معنوی سحرگاهان را برای بینندگان رقم می زند و از شب بیست وچهارم تا پایان ماه، حاج مهدی رسولی با مناجات خوانی خود این فضا را ادامه خواهد داد.
برنامه «زمانه» نیز در سحرهای ماه رمضان، حوالی ساعت ۴ بامداد، با حضور میهمانان ویژه و گفت وگوهایی در رابطه با حال و هوای معنوی این ایام به موضوعات اخلاقی، اجتماعی و معرفتی می پردازد.
«چشمه زندگی» با سخنرانی های استاد حسین انصاریان هر روز ساعت ۱۴ به تبیین مفاهیم اخلاقی و دینی پرداخته و مخاطبان را به تفکر و تأمل در آموزه های دین دعوت می کند.
در بخش سرگرمی، مسابقه «دو نقطه» با اجرای نیما کرمی، هر روز حوالی ساعت ۱۷ با حال وهوای افطارهای ماه رمضان، بخش های شاد و تعاملی را برای مخاطبان به ارمغان می آورد. این برنامه سپس حوالی ساعت ۲۳ بازپخش خواهد شد.
برنامه جدید «کشور دوست» با اجرای المیرا شریفی مقدم، در شبهای رمضان هر شب حوالی ساعت ۲۲ بصورت گفت وگومحور با محور «حال خوب برای ایران» پخش می شود. این برنامه امیدبخش به معرفی ظرفیتهای ایران و روایت داستان های الهام بخش از گوشه گوشه کشور می پردازد.
از دیگر برنامه های ویژه ای که در روزهای ماه رمضان روی آنتن می روند، می توان به سخنرانی های مذهبی هر روز حوالی ساعت ۶: ۱۵ صبح، ترتیل خوانی قرآن کریم از طبس حوالی ساعت ۱۲: ۴۵، و ویژه برنامه شبهای احیا از حرم حضرت معصومه(س) اشاره نمود. همچنین، نماهنگ های مناسبتی و فیلمهای سینمایی متناسب با فضای ماه رمضان در جدول پخش شبکه دو سیما پیشبینی شده است.
شبکه سه و ماه من و محفل
برنامه «محفل» که تهیه کنندگی آن بر عهده هاشمی گلپایگانی است، هر روز در ماه مبارک رمضان هنگام افطار از گروه معارف شبکه سه پخش می شود. این برنامه با حضور پنج میزبان بین المللی حامد شاکرنژاد، احمد ابوالقاسمی، سید کاظم روح بخش، سیدجلال معصومی و سیدحسنین الحلو و اجرای رسالت بوذری، با دعوت از میهمانان از سرتاسر کشور در حوزه حفظ و قرائت قرآن، فضایی معنوی و فرهنگی را برای مخاطبان فراهم می آورد.
برنامه سحرگاهی «ماه من» با اجرای نجم الدین شریعتی، ساعت ۳ بامدادان به خانه های روزه داران می آید. این برنامه علاوه بر بررسی مسایل دینی و فرهنگی، با حضور کارشناسان برجسته دینی، اهتمام در زنده نگه داشتن حال و هوای معنوی سحرگاهان رمضان دارد و به بررسی مسایل روز نیز می پردازد.
بعد از اذان ظهر، ترتیل خوانی قرآن از حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) بطور زنده برای روزه داران پخش می شود.
برنامه «سمت خدا» نیز هر روز ساعت ۱۳ بصورت زنده با دعوت از کارشناسان دینی و مذهبی، به تشریح مسایل و واجبات ماه مبارک رمضان پرداخته و نکات آموزنده ای دراین خصوص به مخاطبان ارائه می کند.
برنامه «ضیافت نور» نیز هر روز پس از اذان در جدول پخش شبکه سه سیما جانمایی شده و فضای معنوی ویژه ای برای مخاطبان خود فراهم می آورد.
در نهایت، «کاپیتان»، بزرگ ترین مسابقه تلویزیونی استعدادیابی ورزشی، از شروع ماه مبارک رمضان پخش می شود و در قالبی هیجان انگیز و آموزشی، به معرفی استعدادهای ورزشی نسل جدید می پردازد.
شبکه چهار و سحوری و سوره و رستاخیز تفنگ ها
«سحوری» ویژه برنامه سحرگاهی ماه رمضان شبکه چهار است که به بررسی نیایش های ادبی و معرفتی در منابع مرجع، در آینه شعر و ادبیات فارسی می پردازد. این برنامه هر روز سحرگاه، از ساعتی قبل از اذان بامداد به پخش می رسد و فضای معنوی دل انگیزی را برای روزه داران فراهم می آورد.
برنامه «سوره» در ماه مبارک رمضان، به مدت ۲۰ شب، با حضور میهمانان اندیشمند، نظریه سیاسی آیت الله خامنه ای را در دو حوزه «سیاست خارجی» و «سیاست داخلی»، بر مبنای مبانی قرآنی، روایی و سیره خاندان (ع) تبیین خواهد نمود. این برنامه بطور زنده ساعت ۲۱: ۳۰ پخش می شود و برای علاقه مندان به مباحث سیاسی و دینی، محتوای عمیقی ارائه می کند.
فصل پنجم «سرزمین شعر» با عنوان «سرزمین شعر؛ فصلی برای ایران»، هر روز ساعت ۱۹ از شبکه چهار به پخش می رسد. این برنامه میزبان شاعران و چهره های شاخص ادبی است و با گفت وگوهای فرهنگی، آیتم های تحلیلی و اجرای موسیقی، تلاش می کند تصویری چندلایه از شعر فارسی و ارتباط آن با ایران امروز ارائه کند.
جمع خوانی قرآن کریم نیز هر روز ساعت ۱۲: ۳۰ بطور زنده از حرم شاه چراغ شیراز پخش می شود و فضایی معنوی برای روزه داران در سرتاسر کشور به وجود می آورد.
«گرانش» ویژه برنامه افطاری شبکه چهار است که هر روز یک ساعت قبل از اذان مغرب روی آنتن می رود. این برنامه شامل گفت وگوهای معرفتی با اندیشمندان و استادان دانشگاه در مورد توحید و خداشناسی است و تلاش می کند در روزهای رمضان، مخاطبان را به عمق مفاهیم دینی هدایت کند.
سریال «رستاخیز تفنگ ها» که تولید شبکه المنار لبنان است، هر شب ساعت ۲۴ از شبکه چهار پخش می شود. این سریال با ۳۱ قسمت به روایت روایت هایی از مقاومت و ایستادگی می پردازد.
در نهایت، مجموعه مستند «علوم الهی اسلام» در ۲۵ قسمت، هر روز ساعت ۱۶ پخش می شود. این برنامه به بررسی و معرفی علوم اسلامی و ارتباط آن با پیشرفت روابط انسانی، تقویت اعتماد به نفس و حفظ سلامت جسم و روح می پردازد. «علوم الهی اسلام» بطور ویژه به بررسی ارزش های اسلامی و علوم انسانی می پردازد که به ایجاد جامعه ای با نشاط، امیدوار و سالم کمک می نماید.
شبکه نسیم و هزار داستان و ماندنی و چهل تیکه
فصل جدید برنامه «هزارداستان» با عنوان «پریزاد رد پای زندگی»، همراه با برنامه های ویژه ای چون «بی حاشیه»، «نسیم نور» و «بی انتها»، در روزهای سحر و افطار ماه مبارک رمضان از شبکه نسیم پخش می شود. همچنین، برنامه «نسیم آستان» هر شب بطور زنده از حرم مطهر امام رضا(ع) ارتباط برقرار می کند و فضایی معنوی برای روزه داران فراهم می آورد. علاوه بر این، برنامه جدید «می شه که بشه» همچون تولیدات تازه این شبکه است که در ایام ابتدایی ماه رمضان روی آنتن خواهد رفت.
سایر برنامه های ویژه این ماه مبارک که حالا درحال تولید هستند، به زودی به کنداکتور شبکه نسیم افزوده خواهند شد و طی روزهای آینده پخش خواهند شد.
همچنین، برنامه های محبوبی چون «ماندنی» و «چهل تیکه» نیز در کنار ویژه برنامه های رمضان، در این ایام از شبکه نسیم پخش می شوند و به استقبال مخاطبان می روند.
شبکه آموزش و مجموعه ای به نام «قصه مسجد ما»
«مثبت آموزش» با ساختاری گفت وگومحور و تحلیلی، به بررسی مسایل روز آموزش کشور، سبک زندگی روزه داری، نقش تربیتی ماه رمضان و مهارت های فردی و اجتماعی می پردازد. حضور مهمانان برجسته از حوزه های آموزش، تربیت، فرهنگ و مهارت آموزی، این برنامه را به یکی از مهم ترین کانون های گفت و گو در شبکه آموزش در ماه رمضان تبدیل نموده است؛ جایی که آموزش با معنویت پیوند می خورد و مخاطب با نگاهی کاربردی به زیست مؤمنانه امروز مواجه می شود.
برنامه «هیچ وقت دیر نیست» نیز در روزهای رمضان با محوریت امید، خودباوری و روایتهای الهام بخش از تغییر مسیر زندگی، تلاش می کند مفاهیم رشد فردی و بازسازی معنوی را هماهنگ با روح ماه مبارک رمضان به تصویر بکشد و مخاطب را به مسیر خودسازی و تحول درونی دعوت کند.
«رویش»، دیگر برنامه محوری شبکه آموزش در این ماه، با نگاهی تخصصی به مهارت آموزی و توانمندسازی نیروی انسانی، به بررسی نقش آموزش کاربردی در تقویت معیشت پایدار و اقتصاد دانش بنیان می پردازد.
در بخش تامین برنامه، شبکه آموزش مجموعه ای متنوع از تولیدات معارفی، مستند و مناسبتی را برای ماه رمضان آماده کرده است؛ همچون مجموعه «جهانگرد» با محور مراسم های رمضان در کشورهای مختلف، برنامه های «حکمت های نبوی» و «حکمت های قدسی»، وله های گرافیکی «یک ماه مهربانی» و برنامه «حکیمانه» (سخنرانی آیت الله انصاریان) با موضوع فضیلت امامان، فرضیه های ماه مبارک و اخلاق نیکو. همچنین، آیت الله ناصری با برنامه «درس هایی از قرآن» به اجرای حجت الاسلام قرائتی در این ایام پرداخته و همچون سالهای گذشته در جدول پخش این ماه قرار دارد.
مجموعه «قصه مسجد ما» از ۱۷ تا ۲۱ ماه مبارک رمضان، هر روز ساعت ۱۷ روی آنتن خواهد رفت. همچنین، مستند «منارستان» از سوم تا چهاردهم رمضان، شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۱۷ پخش می شود. مستند «کوه پایه» نیز پنجشنبه ها و جمعه ها ساعت ۱۷ از شبکه آموزش به روی آنتن می رود؛ اثری که با گفت و گویی بی واسطه میان نوجوانان امروز و مکتب حاج قاسم سلیمانی، تلاش دارد مفاهیم هویتی و ارزشی را به زبان نسل جدید روایت کند.
شبکه قرآن و سری جدید منم بچه مسلمان
ویژه برنامه سحرگاهی «نفحات» بصورت زنده از ساعت ۰۳: ۳۰ بامداد تقدیم علاقمندان می شود. این برنامه ضمن دعوت از قاریان و حافظان برتر کشور، علاوه بر ارایه مفاهیم و نوای الهی قرآن، در گفت وگوهایی شیرین به مراحل رشد و موفقیت این عزیزان پرداخته و الهام بخش مخاطبان خواهد بود.
سری جدید «منم بچه مسلمان» نیز در ماه مبارک رمضان از ساعت ۱۶ به روی آنتن می رود. این مجموعه در چارچوب نمایش های واقع گرایانه، مفاهیم ناب دینی و قرآنی را ویژه گروه کودک و نوجوان عرضه می کند. با این سری جدید، نوگلان عزیز در این ایام مهلتی برای آشنایی با ارزش های اسلامی خواهند یافت.
برنامه «نوجواب» نیز در ماه رمضان، از ساعت ۱۶: ۳۵ پخش می شود. این برنامه در قالبی نو و با بیانی ساده، به پاسخ گویی به شبهات و احکام دینی برای گروه کودک و نوجوان می پردازد و اهتمام دارد مفاهیم دینی را بطور روشن و قابل فهم به نسل جوان منتقل کند.
«یاد خدا» ویژه برنامه افطار شبکه قرآن است که سابقه ای طولانی در بین برنامه های این شبکه دارد. این برنامه بصورت زنده از ساعت ۱۷ پخش می شود و با دعوت از کارشناسان علوم دینی، به شرح و بسط مفاهیم عمیق معارف، احکام و شریعت اسلام می پردازد.
فصل دوم برنامه استعداد یابی «بهشت» نیز در این ماه مبارک از ساعت ۱۸: ۳۵ به روی آنتن می رود. این برنامه در جستجوی استعدادهای قرآنی و دینی جدید، مهلتی برای شکوفایی پتانسیلهای فردی و اجتماعی فراهم می آورد.
«شب های تلاوت» برنامه ای ویژه است که بطور زنده در ماه رمضان، هر شب از ساعت ۲۰: ۰۵ پخش می شود و تلاوت های درخواستی از بینندگان را به نمایش می گذارد. در این برنامه، زیباترین و فاخرترین تلاوت های قرآن از سراسر دنیا اسلام به مخاطبان هدیه داده می شود.
«قرارگاه» نیز در ماه مبارک رمضان با سرفصل «قرارگاه، روایت انسان» از ساعت ۲۱ بصورت زنده پخش خواهد شد. این برنامه با هدف روایت داستان های انسان ساز و تأثیرگذار، مخاطبان را در فضایی معنوی همراهی می کند.
شبکه نمایش
در ماه مبارک رمضان، شبکه نمایش برنامه های ویژه ای برای این ایام تدارک دیده است و میان برنامه هایی انعطاف پذیر با فضای معنوی این ماه را در فواصل مختلف پخش می کند.
شبکه تماشا و سریال باب المراد
همزمان با شروع ماه رمضان، شبکه تماشا سریال هایی با مضامین جذاب و متنوع برای مخاطبان خود آماده کرده است. این مجموعه ها عبارتند از: «روزی روزگاری آبادی»، «سرنوشت»، «عاقل ترین دیوانه»، «عزالدین قسام»، «باب المراد» و «ندای دل».
برنامه پخش این سریال ها به شرح زیر است:
«روزی روزگاری آبادی» هر روز ساعت ۱۷
«سرنوشت» هر شب ساعت ۱ بامداد
«عاقل ترین دیوانه»، «عزالدین قسام» و «باب المراد» هر شب ساعت ۲۱
«ندای دل» هر شب ساعت ۲۳
شبکه افق و وقت سحر و جاذبه
برنامه سحرگاهی «وقت سحر» هر روز از ساعت ۰۲: ۳۰ بامدادان با اجرای حامد عسکری و حضور حجت الاسلام محمدمهدی طباخیان بصورت زنده از شبکه افق پخش می شود. این برنامه با فضایی معنوی، مخاطبان را برای شروع یک روز روزه داری و بهره برداری معنوی از ساعات سحر همراهی می کند.
برنامه «انارستان» ویژه ماه مبارک رمضان، هر روز از ساعت ۱۵: ۰۰ تا ۱۶: ۰۰ با تمرکز بر موضوعات در رابطه با طب سنتی از شبکه افق پخش خواهد شد. این برنامه ضمن ترویج سبک زندگی سالم، به بررسی مباحثی در حوزه سلامت و تغذیه می پردازد.
جزخوانی قرآن کریم بصورت زنده از صحن گوهرشاد حرم مطهر رضوی (ع)، هر روز ساعت ۱۶: ۰۰ با قرائت قاریان برتر مشهد به مدت ۳۰ روز از شبکه افق روی آنتن می رود. این برنامه فرصتی است برای انس بیشتر با کلام وحی در ماه رمضان، تا مخاطبان در این ایام معنوی، ارتباطی عمیق تر با قرآن برقرار کنند.
ویژه برنامه افطار «جاذبه» هر روز ساعت ۱۷: ۳۰ با اجرای مهیار عبدالهی بصورت زنده از کربلای معلی پخش می شود. این برنامه با حضور نخبگان و فعالین حوزه دانش بنیان، در ۳۰ شب ماه مبارک رمضان مخاطبان را به خود جذب خواهد نمود.
مسابقه تلویزیونی «چمدان» هر شب ساعت ۲۱ بعنوان یک مسابقه اطلاعات عمومی با ساختاری متفاوت از شبکه افق پخش می شود. این برنامه به تهیه کنندگی سیدمجتبی موسوی و اجرای مصطفی امامی، فضایی جذاب و سرگرم کننده را برای شبهای رمضان فراهم می آورد.
برنامه «جاذبه» در قسمت نیمه شب نیز هر شب رأس ساعت ۰۱: ۰۰ با حضور کارشناسان مذهبی، مداحان و شعرا بصورت زنده از کربلای معلی پخش می شود. این برنامه با پرداختن به مباحث معنوی و مذهبی، تجربه ای روحانی را در دل شبهای رمضان برای مخاطبان به ارمغان می آورد.
مجموعه مستند «سرزمین ستاره ها» هر شب ساعت ۲۳ با محوریت سوژه های خاص قرآنی در سرتاسر کشور از شبکه افق پخش می شود. این مستند، تولید گروه مستند شبکه افق سیما به تهیه کنندگی علی اصغر سلطانی نژاد و کارگردانی مسعود محمدیان است و روایت آنرا علی و مهدی حبیبی بر عهده دارند. مستند «سرزمین ستاره ها» روایت هایی جذاب از نخبگان قرآنی کشور را روایت می کند.
مراسم مناجات خوانی شبهای رمضان نیز هر شب ساعت ۰۰: ۰۰ بصورت زنده از شبکه افق پخش می شود. این برنامه با فضایی معنوی و دل انگیز، لحظاتی روح بخش را در شبهای رمضان برای مخاطبان فراهم می آورد و آنها را به طرف آرامش و رابطه بیشتر با خداوند هدایت می کند.
شبکه سلامت و ویژه برنامه افطار «ماه ماه»
ویژه برنامه افطاری «ماه ماه» هر روز پیش از اذان مغرب، حوالی ساعت ۱۷ بصورت زنده روی آنتن می رود. این برنامه با اجرای اسماعیل باستانی، به گفتگو با پزشکان و کادر درمان پرداخته و خاطرات آنها از لحظاتی که حضور خداوند را در فرایند درمان احساس کرده اند، روایت می کند.
برنامه های «مادر کودک» و «ضربان» نیز با دعوت از پزشکان متخصص، به بررسی نکات طلایی برای روزه داری صحیح پرداخته و به مخاطبان راهنمایی های علمی و عملی ارایه می دهند. همچنین، برنامه «حال خوب» با محوریت موضوعات سلامت معنوی و دعوت از روان شناسان، بصورت منسجم و تخصصی در این عرصه، به بحث و گفتگو می پردازد و روی آنتن شبکه سلامت خواهد بود.
در کنار این برنامه ها، میان برنامه ها و وَلِه های مخصوص ماه مبارک رمضان نیز در فواصل مختلف پخش می شود تا فضای معنوی این ایام را تکمیل کند.
شبکه مستند و مستندهای سیمرغ و سرزمین ستاره ها
مستند «برای مهمانی» از شنبه تا پنج شنبه هر روز ساعت ۱۷ روی آنتن شبکه مستند می رود.
مستند «سیمرغ» ویژه ماه مبارک رمضان است و هر روز ساعت ۱۸: ۳۰، تصاویری آرشیوی از دهه های گذشته با موضوع ماه رمضان به نمایش درمی آورد.
مستند «ترمه» که هنرمندان آثار فرهنگی و هنری در رابطه با ماه رمضان را معرفی می کند، هر شب ساعت ۲۲: ۳۰ پخش می شود. همین طور مستند «پذیرایی ساده» نیز هر روز ساعت ۱۸: ۴۵ در جدول پخش شبکه مستند قرار دارد.
«سرزمین ستاره ها» مستندی به تهیه کنندگی مسعود زارعیان و مسعود محمدیان است که روایت گر سفر دو حافظ و استاد بین المللی قرآن به شهرها و استانهای مختلف ایران جهت شرکت در جلسات خانگی قرآن است. این مستند هر روز ساعت ۱۷: ۳۰ به روی آنتن می رود.
علاوه بر این، مراسم احیای شبهای قدر بصورت زنده با رابط ناشنوایان از حرم امام رضا (ع)، از شبکه سلامت پخش خواهد شد و فرصت ارتباط معنوی برای مخاطبان ناشنوا نیز فراهم می شود.
شبکه ورزش و جام رمضان
برنامه «جام رمضان» که به پوشش مسابقات فوتسال جام رمضان اختصاص دارد، از شروع ماه مبارک رمضان هر شب حوالی اذان مغرب روی آنتن می رود. رقابتهای تیم های فوتبال مساجد در این نوبت از «جام رمضان» با پرداختی جذاب و ویژه به تصویر کشیده خواهد شد.
شبکه کودک و سر سفره خدا و سریال «هتل عجیب»
برنامه سحرگاهی «سر سفره خدا» در روزهای ماه مبارک رمضان، هر روز بصورت زنده از ساعت ۰۳: ۱۵ بامدادان از کانال نهال پخش می شود. این برنامه با اجرای احسان مهدی و حامد مدرس به روی آنتن می رود و حال وهوای معنوی سحر را برای مخاطبان کودک به ارمغان می آورد.
«جشن فرشته ها» ویژه برنامه افطاری شبکه کودک است که هر روز ساعت ۱۸ پخش می شود. این برنامه به طور دقیقتر برای دختران مکلف طراحی شده و به جشن تکلیف آنها اختصاص دارد.
سریال «هتل عجیب» هر شب ساعت ۲۰ روی آنتن می رود. این مجموعه روایت هایی از اتفاقات جالب و شگفت انگیزی است که در هتلی با مدیریت خردسالان رخ می دهد.
میان برنامه «پویانو» نیز در ماه مبارک رمضان از شبکه کودک پخش می شود. در این برنامه، خانم ستاره بهمراه عروسک محبوب برنامه، پویا، در فضایی شاد و کودکانه بخش های مختلف برنامه را اجرا می کنند.
برنامه های «خانه آب نباتی ۳» و «با بابام» نیز به مناسبت ماه مبارک رمضان در جدول پخش شبکه کودک قرار گرفته اند.
همچنین، «کاپیتان» بزرگ ترین مسابقه تلویزیونی استعدادیابی ورزشی است که از شروع ماه مبارک رمضان از شبکه ورزش پخش می شود.
شبکه امید و شبکه بازی و هزار و یک اسم
یکی از برنامه های شاخص این ایام، «شبکه بازی» است که با مشارکت بنیاد ملی بازیهای کامپیوتری برای شبکه امید تولید شده است. این برنامه شامل دو بخش زنده و تولیدی است.
بخش زنده با حضور دو مجری و فضایی شاد و پرانرژی، آیتم هایی همچون میز اخبار بازی، گفتگوی تلفنی با میهمانان و بازیهای دورهمی را به نمایش می گذارد.
بخش تولیدی نیز شامل لیگ بازیهای کامپیوتری و کنسولی همچون مسابقات فیفا، دورهمی بازیهای موبایلی و گفت و گو با کارشناسان حوزه گیمینگ است. در این بخش به موضوع هایی مانند اقتصاد بازی، سواد رسانه ای، حل مسئله، نقد و بررسی، دین و فرهنگ و تولید و طراحی بازی پرداخته می شود.
در همین راستا، ویژه برنامه «جام رمضان» با استقبال گسترده نوجوانان اجرا شد. این رقابتها با نام نویسی ۱۰۳۰ تیم دو نفره (۲۰۶۰ نفر) در باغ کتاب تهران برگزار شد و فینال آن روز جمعه انجام شد که در آخر دو نفر بعنوان برندگان معرفی گشتند. این برنامه نیز در روزهای ماه مبارک رمضان از شبکه امید پخش خواهد شد.
مجموعه ۳۰ قسمتی «هزار و یک اسم» که هر روز پس از اذان مغرب پخش می شود، با هدف شناخت آفریدگار عالم بوسیله اسماء الهی، تقویت احساس حضور در محضر خداوند در نوجوانان، سعی برای تخلق به اخلاق الهی و آشنایی با مصادیق اسماء الهی در زندگی تولید شده است. این اثر به تهیه کنندگی و کارگردانی سید رسول حسینی نواز، سفری روایی و تعلیق محور برای کشف حقیقتی الهی را روایت می کند که از یک نیاز شروع شده و پاسخ آن در یکی از اسماء الهی نهفته است.
ویژه برنامه سحرگاهی «پیدای پنهان» هر روز ساعت ۳: ۳۰ بامدادان از کربلای معلی روی آنتن می رود. این برنامه با تهیه کنندگی و کارگردانی محسن جمالی، به هدف ایجاد انس با امام عصر(عج)، تبیین وظایف منتظران و تربیت نسل مهدوی تولید شده است. برنامه شامل بخش های مناجات، پلاتو و گفت وگوهای تخصصی است.
در کنار این برنامه ها، شبکه امید مجموعه ای از برنامه های تأمینی و پرمخاطب همچون «رفیق» با ترتیل خوانی قرآن کریم هر روز ساعت ۱۲: ۳۰، «بیوت الله» در ۲۶ قسمت، شنبه تا سه شنبه ساعت ۱۶: ۴۵، «پرده داران کعبه» در ۱۴ قسمت، شنبه تا سه شنبه ساعت ۱۶: ۳۰، برنامه اذانگاهی «صبح ظهور» و «سر دلبران» در ۱۷ قسمت شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۱: ۳۰ بامداد را نیز در جدول پخش ماه مبارک رمضان قرار داده است.
شبکه تهران و برنامه سحری «ضحی»
گروه معارف این شبکه ویژه برنامه های متنوعی برای ماه مبارک رمضان تدارک دیده است. برنامه سحری «ضحی» در ۳۰ قسمت با اجرای امیرعلی پورزرگری و ویژه برنامه افطار «هلال رحمت» در ۳۰ قسمت از شبکه تهران پخش می شود. همچنین، در این ایام، ۳۰ قسمت «جزءخوانی قرآن کریم» توسط قاریان مطرح و ۳۰ قسمت «سخنرانی مذهبی» از اماکن متبرکه تهران به روی آنتن خواهد رفت. برنامه «تا نیایش» نیز در ۳۰ قسمت بصورت انعطاف پذیر به موضوعات مختلف ماه رمضان می پردازد. علاوه بر این، سه ویژه برنامه برای شبهای قدر و مراسم احیا، فضایی عرفانی و معنوی در این شبهای مقدس بوجود خواهد آورد.
گروه تهران و شهروندی با برنامه «تهران ۲۰» در ۱۰ قسمت، به گفت و گو در رابطه با مسایل معیشتی، امیدبخشی، پژواک تلاشهای دولت در رفع مشکلات شهروندان و پوشش راهپیمایی روز قدس خواهد پرداخت. در قسمت میدانی نیز برنامه های «در شهر»، «گزارش پنج» و «در استان» با ۲۰ گزارش، مراسم ماه رمضان، بازسازی مساجد تخریب شده، معرفی مساجد محبوب جوانان، افطاری های مردمی و مراسم شبهای قدر در استان تهران را پوشش خواهند داد.
گروه اجتماعی نیز با برنامه های «سلام تهران» در ۲۶ قسمت و «ساعت ۲۵» در ۱۰ قسمت، با تمرکز بر معرفی هنرمندان جوان و بررسی آثار موسیقایی ملی و انقلابی، همراه مخاطبان خواهد بود. علاوه بر این، برنامه «تهران ایران جهان» با ویژه برنامه ای به روز جهانی قدس اختصاص خواهد یافت.
در گروه کودک و خانواده، برنامه «به خانه برمی گردیم» در ۲۳ قسمت با موضوعات آشپزی، جشن ولادت امام حسن(ع) و برنامه های ویژه شبهای قدر تولید شده است. برنامه «بچه ها بیایید تماشا» در ۱۸ قسمت با ترانه های شاد کودکانه و کارتون های محبوب، همین طور بخش ویژه «قصه خورشید» به زبان کودکانه در شبهای قدر، فضایی مناسب و آموزنده برای خردسالان فراهم خواهد نمود.
همچنین، «جشن رمضان» بعنوان یک برنامه شاد و جذاب در ۳۱ قسمت با حضور مهمانان و هنرمندان روی آنتن می رود.
از دیگر برنامه های پیشبینی شده برای این ایام، می توان به «ویژه برنامه روز قدس» برای پوشش راهپیمایی، «ویژه برنامه عید سعید فطر و تحویل سال نو» و «پخش نماز عید فطر» اشاره نمود.
شبکه پیشران فراتر و سریال یوسف پیامبر
فصل دوم مسابقه تلویزیونی «ماندنی ها» به تهیه کنندگی افشین حسین خانی و کارگردانی امین طارمی، با اجرای عباس طاهریان، هر هفته سه شنبه ها و چهارشنبه ها ساعت ۲۰ از شبکه فراتر پخش خواهد شد.
همچنین، فصل جدید مجموعه تلویزیونی «برمودا» از شروع ماه مبارک رمضان، هر سه شنبه و جمعه ساعت ۲۴: ۰۰ روی آنتن خواهد رفت. تکرار این مجموعه نیز روز بعد ساعت ۱۵ پخش می شود.
سریال داستانی «یوسف پیامبر(ع)» نیز تا پایان ماه رمضان هر شب ساعت ۲۳ ادامه خواهد داشت.
فصل دوم مجموعه انیمیشن «چیا» هر روز ساعت ۱۷: ۰۰ و ۱۱: ۳۰ بامداد روز بعد پخش می شود.
مرکز سیمافیلم با دو سریال «اسباب زحمت» و «ساهره»
مرکز سیمافیلم امسال با دو اثر نمایشی «اسباب زحمت» و «ساهره» در ژانرهای طنز و اجتماعی، تلاش نموده است مفاهیم اخلاقی، خانوادگی و معنوی را در چارچوب روایت هایی جذاب و مخاطب پسند به تصویر بکشد.
«اسباب زحمت»، سریال طنز به کارگردانی سعید آقاخانی و تهیه کنندگی حسام آقابابایی پور، در ۲۵ قسمت، هر شب ساعت ۲۲ از شبکه یک سیما پخش می شود.
«ساهره»، سریال اجتماعی در ۳۰ قسمت، به تهیه کنندگی سیدرامین موسوی ملکی و کارگردانی حمیدرضا لوافی، هر شب پس از افطار از شبکه سه سیما روی آنتن می رود.
مرکز سیمرغ با «بهار شیراز» و «کاپیتان»
مجموعه کمدی «بهار شیراز»، محصول مرکز سیمرغ، به کارگردانی حسن وارسته و تهیه کنندگی ابوالفضل صفری، از شبکه دو سیما درحال پخش است و در ماه مبارک رمضان نیز با فضایی شاد و خانوادگی ادامه پیدا می کند.
داستان این سریال در شهر شیراز و در یک خانواده شیرازی روایت می شود. این خانواده، خصوصاً آقای نادر معدل و همسرش پوران نظافت، در هر قسمت درگیر ماجرای شیرین و جذابی می شوند.
در این مجموعه بازیگرانی چون سودابه بیضایی، قربان نجفی، ساره رشیدی، مازیار مهرگان، سام نوری، واله داوودنژاد، ناهید استواری، محمدرضا خادمی، نسرین نکیسا، مجتبی فلاحی، میثاق جمشیدی، مریم ماهور، حدیث چهره پرداز، سهیل محزون، احمدرضا موسوی و شکوفه عزیزی ایفای نقش کرده اند.
علاوه بر این، بزرگ ترین مسابقه تلویزیونی استعدادیابی ورزشی «کاپیتان» نیز از شروع ماه مبارک رمضان از شبکه های ورزش و سه سیما پخش می شود.
تولیدات آثار کوتاه (تاک) با «چکامه» و «آیه»
دفتر تولیدات آثار کوتاه، مجموعه ای از آثار گرافیکی، موشن گرافی و تایپوگرافی با موضوع ماه مبارک رمضان تهیه کرده است که از شبکه های مختلف سیما پخش می شود.
این آثار با عناوینی چون «نگاره»، «چکامه»، «خط»، «واهه»، «آیه»، «دعاهای هر روز ماه مبارک» و دیگر آثار گرافیکی تولید شده اند که در اختیار پخش شبکه ها قرار گرفته است.
همچنین، ۳ قسمت تیزر فرهنگی و نمایشی «یاد آر» با موضوع دفاع مقدس، رمضان و خاطرات ماه مبارک رمضان نیز در دفتر تولیدات آثار کوتاه آماده شده و در روزهای رمضان از آنتن شبکه ها پخش خواهد شد.
منبع: موزیك خوان
این مطلب موزیک خوان را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب