موزیک خوان Music Reader

پیكره بی نظیر مولانا در باغ عرفان دانشگاه كردستان قرار گرفت

پیكره بی نظیر مولانا در باغ عرفان دانشگاه كردستان قرار گرفت

کردستان پیکره بی نظیر جلال الدین محمد بلخی معروف به مولانا، مولوی و رومی ساخته ˮهادی ضیاالدینیˮ در باغ عرفان دانشگاه قرار گرفت.


حسن استفاده از مولفه های هویت ملی غرورآفرین و وحدت آفرین در امتداد ارتقای کیفیت فضاهای دانشگاهی، افزایش انگیزه، شوق حضور و حس تعلق در دانشجویان در دانشگاه کردستان مورد توجه قرار گرفت.
این دانشگاه در قالب طرح گوشه های فاخر ملی، پیشنهاد ساخت پیکره مولانا جلال الدین رومی را مطرح و با در نظر گرفتن سابقه کاری هادی ضیاالدینی هنرمند چیره دست کردستانی، ساخت آنرا به وی سپرده شد.
این هنرمند کردستانی طرح خودرا با عنوان طرحی ذهنی با تاکید بر سماع، دنیای فرازمینی و معنوی ارائه داد و از طرف دانشگاه پذیرفته و قرار شد دانشگاه مکان مناسبی برای نصب آن انتخاب نماید.
پیکره با بهره گیری از گچ-قالب گیری، فایبرگلاس-قالب گیری و بتن مسلح تولید شده و با پایه خود بیش از هفت متر طول دارد و طبق تصمیم دانشگاه در باغ عرفان قرار گرفته و فضاسازی های محوطه آن در حال انجام می باشد.
روشن خوشنوازی، معاون فرهنگی دانشگاه کردستان اظهار نمود: این پیکره باتوجه به هنر و چیره دستی و احاطه طراح و سازنده، در ایران و جهان منحصر به فرد می باشد و هیچ مشابهی در داخل و یا خارج از کشور ندارد.
وی بودجه پیش بینی شده برای طراحی و ساخت آنرا سه میلیارد ریال اعلام نمود و اظهار داشت: اعتبار لازم برای ساخت این پیکره در قالب طرح گوشه های فاخر و از وزارتخانه تامین شده است.
خوشنوازی در ارتباط با دلیل انتخاب مولانا نیز عنوان کرد: معرفی و شناساندن مفاخر دینی، علمی، ادبی، فرهنگی و هنری ایران زمین راهبردی برای ترویج ارزش های اعتقادی و انسانی در تمام حوزه های می باشد و در این میان مولانا بعنوان ادیب و شاعر فرزانه ایران و جهان از جایگاه ویژه ای در حوزه عرفان، معرفت شناسی و ادبیات فارسی در جهان برخوردارست.
وی افزود: نصب تندیسی هنرمندانه فاخر و ارجمند از این عارف بزرگوار در دانشگاه کردستان می تواند همتی در جهت ارج گزاری به این عارف بزرگ و به عنوان برندی از تصوف ایرانی در استان فرهنگی کردستان باشد.
معاون فرهنگی دانشگاه کردستان در ارتباط با جانمایی پیکره در باغ عرفان نیز اعلام نمود: در جلسه ای که به همین دلیل در دانشگاه تشکیل شد، به سبب دسترسی، عملکرد، پیشینه، تاثیرگذاری و چشم انداز بصری، محوطه باغ عرفان به اتفاق آرا مناسب ترین مکان برای این رویداد فرهنگی تعیین شد.
وی افزود: این مکان باتوجه به نزدیکی به دانشکده های زبان و ادبیات و علوم انسانی و ساختمان جدید سازمان مرکزی بعنوان یک یادمان و رویداد فرهنگی افزون بر ایجاد پیوند فضایی، فضاسازی نو در امتداد بازآفرینی فضای قدیمی دانشگاه را سبب خواهد شد و به شکل گیری هویت فرهنگی دانشگاه کردستان کمک خواهدنمود.
خوشنوازی در ارتباط با فضاسازی اطراف پیکره با عنوان باغ عرفان نیز اظهار نمود: طراحی محیط در پیوند با فضای باز دانشکده علوم انسانی در شکل یک کریدور، یادآور باغ ایرانی و شکل دهنده مسیری پیاده و خاطره انگیز و برنگیزاننده حس تعلق به مکان و هویت مکانی خواهد بود.
وی در آخر تصریح کرد: باتوجه به همجواری عناصری چون سالن همایش و سازمان مرکزی، اهمیت این مکان برای این تبدیل به فضایی برای رویداد فرهنگی و حضور و دیدار میهمانان دانشگاه نیز فراوان خواهد بود.



1399/10/09
13:05:21
5.0 / 5
822
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
موزیک خوان