موزیک خوان Music Reader
موسیقی فجر ۳۶ در آینه مهر؛

اجرای رستاك و تك نوازی نوازنده كوبایی در روز سوم موسیقی فجر

اجرای رستاك و تك نوازی نوازنده كوبایی در روز سوم موسیقی فجر

به گزارش موزیک خوان برخی از گروه های فعال موسیقی کشورمان در سومین روز از سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر برنامه های خویش را در چارچوب اجراهای اینترنتی پیش روی مخاطبان قرار دادند.



به گزارش موزیک خوان به نقل از روابط عمومی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر، در سومین روز سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر، اجرای گروه «رستاک»، تک نوازی ویولنسل نوازنده کوبایی و گروه های هنرستان موسیقی دختران، استعدادهای دانشگاه هنر، اقبال آذر و آنسامبل نیواک پخش گردید.
استعدادهای دانشگاه هنر با هنرستانی ها روز سوم جشنواره را آغاز کردند
در نخستین اجرای روز سوم جشنواره موسیقی فجر، اجرای نوازندگان هنرستان موسیقی دختران و همینطور استعدادهای دانشگاه هنر پخش گردید.
در ابتدای این برنامه، ملیکا چمن آرا نوازنده پیانو و یکی از نوازندگان هنرستان موسیقی دختران یک قطعه از روبرت شومان با نام آرابسک اپوس ۱۸ را اجرا کرد. چمن آرا پیانو را در سن چهارسالگی نزد امیر صراف فرا گرفته و بعد از آن در هنرستان شاگرد رافائل میناسکانیان بوده است.
در ادامه یاسمن فرامرزی نژاد نوازنده ساز ابوا روی صحنه آمد و قطعه ای را از ۱۲ فانتزی جورج فیلیپ تلمان اجرا کرد. فرامرزی نژاد هم آموزش موسیقی را با منوچهر صَهبایی آغاز کرده و در ادامه شاگرد یاسمن کیمیاوی بوده است.
آیدا رجبی که ۲ دوره برنده جایزه ملی موسیقی جوان شده است، سومین نوازنده ای بود که روی صحنه آمد و سوئیت شمارهٔ ۳ اثر باخ را اجرا کرد. آوا پویاکاشانی نوازنده کنترباس هم در ادامه قطعه «بوره در می مینور» اثر باخ را نواخت. پویاکاشانی عضو ارکستر سمفونیک صداوسیما و همینطور عضو ارکستر سمفونیک بانوان به رهبری نزهت امیری است.

در قسمتی از این برنامه روشا محمداصغری نوازنده فاگوت با رزیتا امیری نوازنده پیانو به دونوازی پرداختند. این در حالی بود که بعد از اجرای نوازندگان هنرستان موسیقی دختران، نوبت به اجرای استعدادهای دانشگاه هنر رسید.
هلیا سرایداریان دانشجوی دانشگاه هنر نوازنده بعدی بود که قطعات اپوس ۴۷ شماره ۳ و اپوس ۱۰ شماره ۵ فریدیک شوپن را اجرا کرد. سرایداریان ۱۰ سال است که ساز می زند و هم اکنون شاگرد ربکا آشوقیان است.
در ادامه نازنین سلطانی راد دانشجوی ترم آخر دانشگاه هنر و نوازنده فلوت قطعه ای را از نوازنده فرانسوی به نام ژاک ایبر اجرا کرد. او هم موسیقی را ابتدا با رزاریان پور آغاز کرده و بعد شاگرد موحد و محمدعلی لقا بوده است.
عطا رستگار آخرین نوازنده ای بود که روی صحنه آمد. او ساز گیتار کلاسیک را نوازندگی می کرد و قطعات سونات تورینا وموومان های اول و دوم و سوم را اجرا کرد. رستگار موسیقی را با پورساعی و تفقدی و در دانشگاه هنر با گلفام خیام کار کرده است.

تماشای چند موسیقی ایرانی با گروه «اقبال آذر»
اجرای بعدی که در چارچوب سی و ششمین دوره جشنواره فجر در روز سوم و از ساعت ۱۸: ۳۰ پخش گردید، کنسرت گروه «اقبال آذر» بود. این گروه برنامه خویش را با پیش درآمدی از غلامحسین بیگجه خانی آغاز کرد. بیگجه خانی یکی از نوازنده های برجسته تار و از استادان مکتب تبریز موسیقی ایرانی بود.
بعد از این پیش درآمد، تک نوازی تار شنیده شد. چهارمضراب دشتی ادامه دهنده این اجرا بود تا نوبت به ساز و آواز دشتی باکلامی از سعدی و تصنیف «گریه کن» از عارف قزوینی رسید.
در میان نوای سازها، ضربی عشاق با غزلی از سعدی اجرا شد و تصنیف ابوعطا به آهنگسازی رضا محجوبی و شعری از رضا کمال آخرین اجراهای این گروه موسیقی بود. گروه موسیقی «اقبال آذر» که به احترام آوازخوان صاحب سبک، اقبال آذر نام گذاری شده است، از سال ۱۳۸۸ شروع به کار کرده و تابحال آلبوم های مختلفی را روانه بازار کرده است.

بداهه نوازی های نوازنده کوبایی در روز سوم
جشنواره موسیقی فجر در روز سوم شاهد نوازندگی مارتین ملندز یکی از خلاق ترین نوازندگان ویلنسل از کوبا بود. این اجرا از ساعت ۲۰ به صورت مجازی پخش گردید.
این کنسرت ابتدا با اجرای قطعه «فروشنده بادام زمینی» از ساخته های مویسس سیمون رودریگرز یکی از نوازندگان فقید سرشناس کوبایی شروع شد و در ادامه قطعاتی مانند «گروه تئاتر»، «طبل بزرگ»، «برای زندگی» و «بخواب دخترک سیاه» اجرا شد.
قطعه «دو باغچه» به آهنگسازی ایزولینا کاریلو و قطعه «مرا بسیار دوست بدار» ساخته گوتزالو راج هم سایر قطعاتی بودند که مارتین ملندز اجرا کرد.
این نوازنده خوش قریحه ویلنسل در بخش هایی از اجرا به بداهه نوازی ساز ویلنسل پرداخت و لحظات گوش نوازی را برای مخاطبان موسیقی که به صورت مجازی شاهد این اجرا بودند، رقم زد.
مارتین ملندز تابحال در صدها آلبوم از هنرمندان مطرح بین المللی همچون پابلو میلانز، چانو دومینگوئز، کیسی دریزن، ماکاکو، دورانتز، رنوآد گارسیا-فونز، یوسا، دیسمر بیونو، آنتونیو ری، کیکووننو، ارنستو اورینیاک، رینالد کولوم، کِنان اَزمه (جاده ابریشم) نوازندگی کرده است.

گروه «رستاک» و اجرای یک قطعه برای کامکارها
در چهارمین اجرای روز سوم جشنواره موسیقی فجر اجرای گروه رستاک به سرپرستی سیامک سپهری پخش گردید. نخستین قطعه اجرای این برنامه «وهار» نام داشت که از کارهای کردی بوده و در آلبومی از این گروه با نام «بهار» انتشار یافته است. گروه رستاک در این کنسرت قطعات شناخته شده خود که با آنها محبوب شدند اجرا کرد که از آن جمله «بارون» و «رعنا» است.
در اواسط برنامه قطعه «بوتورای» توسط گروه اجرا شد و گروه این قطعه را به گروه کامکار تقدیم کرد. این کار هم جزو قطعات کردی شناخته شده است که بارها توسط خوانندگان مختلف همچون شهرام ناظری خوانده شده است.
در انتهای برنامه از احسان اسدالهی برای نوازندگی گارمون روی صحنه دعوت شده و این گروه با همراهی این نوازنده قطعه «لاله لر» را که یکی از قطعات ریتمیک آذری است اجرا کرد.
سیامک سپهری سرپرست گروه و تار، فرزاد مرادی خواننده و عود، سه تار، قوپوز، دوتار و باغلاما، بهزاد مرادی خواننده و نوازنده سازهای کوبه ای، اکبر اسماعیلی پور نوازنده تار و عود، دینا دوستی نوازنده کمانچه، حامد بلندهمت نوازنده سازهای بادی، مجید پوستی نوازنده سازهای کوبه ای، یاسمن نجم الدین نوازنده قانون، امید مصطفوی نوازنده سازهای کوبه ای، پریسا اینانلو نوازنده سازهای کوبه ای، احسان اسدالهی نوازنده گارمون اعضای این گروه را می سازند.
وهار (کردستان)، رعنا (گیلان)، غربت (کرمان)، لیلا (خراسان)، بارون (لرستان)، بوتورای (کردستان)، لاله لر (آذربایجان)، هله مالی (بوشهر)، واسونک (شیراز)، سوزله (کردستان) قطعات اجرایی این برنامه بود.

آنسامبل «نیواک» و اجرای چند قطعه کلاسیک
در آخرین اجرای شب سوم جشنواره موسیقی فجر، کنسرت «آنسامبل نیواک» با اجرای قطعات موسیقی کلاسیک پخش گردید.
اعضای گروه «نیواک» متشکل از گلریز زربخش بعنوان سرپرست گروه و نوازنده ویولن و ژابیز زربخش بعنوان نوازنده ویولنسل است.
این گروه در ابتدا یک سونات برای ویلن و ویلنسل اثر موریس راولدر چهار موومان را اجرا کردند و سپس در ادامه سوناتینا برای ویلن و ویلنسل اثر آرتور هونِگِر در سه موومان را نواختند.
واریاسیون های گلدبرگ اثر یوهان سباستین باخ آخرین قطعه ای بود که توسط اعضای «آنسامبل نیواک» اجرا شد.
«آنسامبل نیواک» در سال ۱۳۸۷ بنیانگذاری شد و در همان سال موفق به کسب رتبه نخست و تندیس بیست و چهارمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر شد و اولین کنسرت «نیواک» در تالار رودکی در اسفند ماه همان سال برگزار گردید.
«آنسامبل نیواک» تاکنون اجراهایی در ایران و ارمنستان داشته و با نوازندگان و آهنگسازانی از ایران، ارمنستان، جمهوری چک و ایتالیا همکاری داشته و آثاری به سفارش این آنسامبل نوشته که در ایران و ارمنستان اجرا شده است. تابحال ۲ آلبوم از «آنسامبل نیواک» با عنوان «دوئت های ویلن و ویلنسل» توسط نشر راوی در پاییز ۱۳۹۴ و «گفت وگوی» توسط موسسه فرهنگی هنری ماهور در زمستان ۱۳۹۷ چاپ و انتشار یافته است.

1399/12/02
00:00:05
0.0 / 5
515
تگهای خبر: آثار , آموزش , اینترنت , پیانو
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
موزیک خوان