موزیک خوان Music Reader

مجسمه های ایرانشهر سرقت نشده اند

مجسمه های ایرانشهر سرقت نشده اند

معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران خبر سرقت مجسمه های پارک خانه هنرمندان را رد کرد و از مرمت 27 مجسمه پارک هنرمندان آگاهی داد.



به گزارش موزیک خوان به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، شاپور دیوسالار از مرمت، بهسازی و جانمایی برخی آثار در محوطه مجموعه پارک هنرمندان آگاهی داد در این زمینه اظهار داشت: در این مجموعه ۲۷ مجسمه وجود دارد که هر کدام در دوره های مختلف و برمبنای سفارشات مختلفی که به هنرمندان داده شده، اجرا و نصب شده اند؛ به همین خاطر آثار از نظر متریال نصب و حتی نحوه جانمایی بسیار متفاوت هستند تا جایی که تعدادی از آثار دارای پایه های سنگی و برخی بتنی هستند.
وی با اشاره به خبر انتشار یافته در یکی از رسانه ها، در خصوص سرقت آثار پارک هنرمندان، بیان کرد: متأسفانه تعدادی از اطلاع رسانی ها، فقط در امتداد جذب مخاطب و جو سازی است. بدیهی است که یک رسانه قبل از انتشار اخبار نیاز به بررسی درست در مورد موضوع مورد نظر دارد اما بنظر می رسد که این رسانه، حتی درباره این رویداد از مسئولان پارک و خانه هنرمندان نیز، چیزی جویا نشده است.
️معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران افزود: با یک جستجوی ساده در سایت سازمان زیباسازی، خبرنگار آن رسانه محترم، به آسانی می توانستند خبری را که در خصوص شروع مرمت این مجموعه است ببینند یا حداقل با مسئولان خانه هنرمندان، قبل از انتشار این خبر صحبت کنند اما متأسفانه بنظر می رسد که بازار شایعه سازی بسیار پر رونق تر از اطلاع رسانی درست است.
️دیوسالار درباره دلیلهای مرمت آثار این مجموعه، بیان کرد: یکی از عمده مشکلات مجسمه های این مجموعه، آثاری است که به شکل غیر اصولی در داخل چمن و فضای باغچه نصب شده اند. این نوع آثار به سبب قرار گرفتن در معرض، آبیاری باغچه اغلب گرفتار زنگ زدگی و پوسیدگی شده، به همین خاطر علاوه بر مرمت نیازمند جا به جایی و جانمایی مجدد نیز هستند. بعنوان مثال مجسمه «نی لبک زن» کار استاد ایرج محمدی از داخل باغچه که به سبب وجود درختان بلند در دیده شوندگی مطلوب هم برخوردار نبوده به روبه روی خانه تئاتر ایرانشهر منتقل شده است و همین طور مجسمه «تندیس عشق» کار شیخ الحکما هم به همین منوال در دستور جابه جایی قرار دارد و هیچ مجسمه ای به سرقت نرفته است.
معاون فرهنگی و هنری سازمان زیباسازی شهر تهران اشاره کرد: یکی دیگر از مسائلی که در این پروژه به آن توجه شده، یک دست سازی پایه های مجسمه های موجود در این مجموعه است به همین خاطر تصمیم گرفته شده که کلیه پایه ها از جنس بتن اکسپوز اجرا شوند.
دیوسالار درباره نحوه پشتیبانی از آثار برنزی در این مجموعه، اظهار داشت: همانطور که می دانید، تعدادی از آثار ایرانشهر، برنزی هستند به همین خاطر کلیه آثار این مجموعه، به شاسی آهنی در داخل پایه متصل خواهند شد و در نهایت کار با بتن درجه یک اکسپوز، حمایت خواهد شد تا از اتفاقات ناگواری مانند دزدی پیشگیری شود.
وی افزود: تعدادی از آثار نظیر کار استاد مددی که در سالهای قبل دزدیده شدند، در دوره ای با فایبرگلاس جایگزین شده که در شأن و شخصیت این هنرمند و اثرش نیست به همین خاطر کار مجدداً ریخته گری و با جنس برنز مرمت خواهد شد تا شکل گذشته خودرا به دست آورد. کار خانم فاطمه امدادیان هم به چنین سرنوشتی مبتلا شد که مجدداً و با متریال برنز ساخته خواهد شد و در جای مناسب در پارک جانمایی می گردد. قابل ذکر است مجسمه های فایبرگلاس برداشته شده اکنون طی صورتجلسه ای به دفتر خانه هنرمندان تحویل شده است.
️معاون فرهنگی و هنری سازمان زیباسازی شهر تهران، از عدم جابجایی برخی آثار این مجموعه آگاهی داد و اظهار داشت: آثاری که گرفتار زنگ زدگی و مشکلاتی نظیر پوسیدگی هستند، بطور قطع در این مجموعه مرمت، جابه جا و جانمایی خواهند شد اما اثر تنی چند از هنرمندان مانند استاد حکیمی که یک کار سنگی است یا دو اثر چوبی برادران شریف که احتمال شکستن دارند، جابه جا نخواهند شد. تنها اثری که از مجموعه حذف شده مربوط می شود به فرم هندسی آقای شجاع الدین شهابی بوده که به سبب عدم رعایت شئونات اسلامی، که این اقدام بیش از ده سال پیش صورت گرفته و هیچ ارتباطی به موضوع مرمت آثار هم اکنون ندارد.
دیوسالار در آخر اشاره کرد: تلاش ما این است که با یکسان سازی جنس پایه ها و مرمت مواردی که گرفتار لطمه شده، شکل زیباتری به فضای هنری ایرانشهر که یک مجموعه فرهنگی و تفریحی بسیار مهم در سطح شهر است، ببخشیم تا شهروندان از فضای موجود بیشتر از پیش لذت ببرند.

1400/04/16
23:20:56
5.0 / 5
455
تگهای خبر: آثار , فرهنگ , مد , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
موزیک خوان