موزیک خوان Music Reader
یك هنرمند خوشنویس در گفت وگو با موزیك خوان:

جوان ها می خواهند یک شبه پیکاسو شوند

جوان ها می خواهند یک شبه پیکاسو شوند

به گزارش موزیک خوان داود رواسانی که مقرر است آثاری از وی در شهر قونیه به معرض نمایش گذاشته شوند، درباره اهمیت آموزش آکادمیک اظهار نمود: «متأسفانه خیلی از جوانان ما چون فکر می کنند باید یک شبه به خیلی جاها برسند، عجله به خرج می دهند و بدون این که مراحل آکادمیک را طی کنند می خواهند یک شبه پیکاسو شوند و این شدنی نیست.»


این هنرمند همین طور درباره نمایشگاهی که مقرر است در شهر قونیه برگزار کند، صحبت کرد و به ایسنا اظهار داشت: «بعد از سال ۱۳۶۷ که در تهران نخستین نمایشگاه انفرادی ام را برگزار کردم، خیلی سال است که نمایشگاهی نداشته ام. البته چند نمایشگاه انفرادی و گروهی داشتم اما دیگر نمایشگاهی نداشتم و این اتفاق به سبب مشغله بنده در امر کتابت رخ داده بود. به سبب این که مشغول نوشتن چند کتاب بودم که برخی از آنان نیز به چاپ رسید.»
رواسانی در ادامه از هنرمندانی که نقاشی خط را در ایران پایه گذاری کردند، یاد کرد و درباره آثاری که در قونیه مقرر است به معرض نمایش گذاشته شوند، افزود: «در قونیه قرار نیست نقاشی خط به معرض نمایش گذاشته شود بلکه ۸ ـ ۹ کار سیاه مشق است که نوعی خط و نقاشی نیز محسوب می شوند.»
این هنرمند درباره جایگاه هنر نقاشی خط ایران در میان خارجی ها، اظهار نمود: «در کشورهای خارجی خط رئال یا سنتی ما را به خوبی نمی شناسند و به قواعدش نیز آشنایی ندارند اما نقاشی یا سیاه مشق چون دارای فرم است، استقبال بیشتری از آن در میان خارجی ها شده است. اگر این تابلوها در نمایشگاه های خارجی و یا اکسپوها به معرض نمایش گذاشته شوند، با قیمت بالایی خریداری خواهند شد.»
رواسانی ضمن اشاره به این نکته که هر کسی که نقاشی خط کار می کند، نمی توان گفت استاد تمام عیار است، افزود: «هنرمند باید مبانی رنگ و سایر مقوله ها را بشناسد. اینطور نیست که با نوشتن چند حرف در کنار یکدگیر بگوییم نقاشی خط خلق شده است. متأسفانه خیلی از جوانان ما فکر می کنند باید یک شبه به بسیاری از جاها برسند، بدین سبب عجله به خرج می دهند و بدون این که مراحل آکادمیک را طی کنند، می خواهند یک شبه پیکاسو شوند و این هم شدنی نیست.»
این هنرمند افزود: «باید کم کم ۱۰ ـ ۲۰ سال کار کنند تا پس از آن بتوانند یک تابلو خط نقاشی خلق کنند که در همه جای دنیا از نظر فرم و حس و حال آنرا بپذیرند و خریداری کنند.»

رواسانی در آخر درباره لزوم تعامل فرهنگی کشورها با یکدیگر چنین اظهار داشت: «متولیان هنری ما در وزارت ارشاد باید خیلی بیش از این ها موقعیت برگزاری نمایشگاه در خارج از کشور را فراهم آورند. هنرمند ایرانی وقتی در خارج از کشور نمایشگاهی برگزار می نماید، سفیر و نماینده کشورش است برای معرفی فرهنگ ایرانی به مردم سایر دنیا. به عبارتی من می خواهم با برگزاری نمایشگاه در کشوری دیگر به مردم آنجا بگویم کشور ما دارای چه فرهنگی است و ما چه تعاملاتی می توانیم با یکدیگر داشته باشیم. حتی می توانیم استادانمان را به کشورهای خارجی بفرستیم و بالعکس. این ها مواردی هستند که متولیان فرهنگی ما باید بیشتر توجه نمایند و راهش را بازتر کنند.»





منبع:

1400/09/18
12:01:11
5.0 / 5
617
تگهای خبر: آثار , آموزش , خرید , سنتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
موزیک خوان