موزیک خوان Music Reader
گشتی در نمایشگاه كرانه های حضور دیگری و گفت وگو با هنرمند

برای رسیدن به خلاقیت چند سال هیچ کاری نکردم

برای رسیدن به خلاقیت چند سال هیچ کاری نکردم

به گزارش موزیک خوان آنچه در فاصله میان تولد و مرگ رخ می دهد، برای خود و دیگری حیاتی سرشار از ناپایداری، تغییر و احتمال است. این تفاوت و تغییرهای پیاپی زایش و مرگ بر مبنای ریتم هایی که بر جهان ما حاکم است، همگون و سازگار می گردند. خصوصیت های نادیدنی و بنیادین حاکم بر جهان همچون این ریتم ها، چالش ادراک هنرمند و هستی را شکل می دهد. جهان ملموس را با رویاپردازی و لذت ادراک معنا در فرم های ساده عمق بخشیده و زندگی طبیعی، زایش، تکثیر و جریان مداوم درون انسان را یادآور می شود.


آنچه در بالا خواندید توضیحاتی است بر نمایشگاه «کرانه های حضور دیگری»؛ نمایشگاهی در گالری شیدایی که در جریان آن هنرمند کوشیده است با پرهیز از تقلید از طبیعت، مفاهیم بشری را به تصویر بکشید.
فران فریدونی، هنرمند نقاش در گفت وگویی با خبرنگار ایسنا که در این نمایشگاه حاضر شده بود، در توضیح کلی تابلوهای خود و دغدغه هایش در تصاویر خلق شده، چنین اظهار داشت: «در این مجموعه برخی کارها وجود دارند که حدودا نخستین اتودهای جدی من محسوب می شوند؛ یعنی سه سال روی مبحث خاصی کار نمی کردم و صرفاً در تلاش بودم تا بتوانم آن فرم هایی که می خواهم را با مفهومی که در ذهنم است به دست بیاورم.»


وی در ادامه ضمن اشاره به این که از بین هزار اثری که از راه تمرین به دست آمده بود، بیشترشان فرم های ارگانیک بودند و کمتر پیش می آمد فرم هندسی باشد، اضافه کرد: «من همیشه فکر می کنم فرم های هندسی زاویه دار مادی هستند و فرم های ارگانیک معنوی هستند. این همیشه در ذهن من هست و همیشه با این دید به فرم ها نگاه می کنم.»
به قول فریدونی نقاشی ها در واقع متشکل از فرم هایی هستند که اصل و اساس آنها مفاهیم اولیه بشری است و تمام بشریت از تمام جهان در آن با هم مشترک هستند اما در اثر تکنولوژی و سرعتی که در جهان وجود دارد، ما این حقیقت را فراموش کرده ایم.


این هنرمند نقاش در پاسخ به این پرسش که آیا نمادی در نقاشی ها وجود دارد که برای مخاطب تداعی کننده مفاهیم بشری باشد، اظهار داشت: «نمی توانم بگویم این فرم ها نماد چیزی هستند. نمادی در کار نیست و این فرم ها خود مفاهیم اولیه بشری هستند.»
فریدونی با تاکید بر این نکته که ما در طبیعت شکل زاویه دار نداریم و به صورت طبیعی اشکال زاویه دار در ارتباط با تکنولوژی است، اظهار داشت: «این ها خود فرم های طبیعت هستند و من می توانم بگویم که از طبیعت تقلیدی نکرده ام که یک فرم را مثل نقاشی های واقع گرایانه کار کنم.»


به قول وی این نقاشی ها خود فرم هایی هستند که با الهام گرفتن از طبیعت واقعی و ارگانیکی که انسان ها در آن با هم اشتراک دارند، خلق شده است.
وی در توضیح یکی از آثار خود که تصویر آنرا در پایین مشاهده می کنید، ضمن اشاره به لایه هایی که در اثر وجود دارد، اظهار داشت: «در فواصلی که من این لایه ها را می گذارم زمان برای من متوقف می شود و روال عادی و مکرر زندگی برایم تغییر می کند. تا جایی که متریال به من اجازه می دهد لایه های زیادی را کار می کنم و این کار برایم خیلی لذت بخش است.»
فریدونی در ادامه توضیحات خود به دو تابلونقاشی اشاره نمود و ضمن این که آنها را حدودا جزو آخرین آثارش خواند، به متفاوت بودن این دو به لحاظ تکنیکی با سایر کارها پرداخت و اظهار داشت: «در کارهای بعدی لایه ها متغیرتر خواهد بود.»


به قول او، این دو نقاشی کمی به بدن انسان هم نزدیک است و همینطور در هر دو اثر حس زنانگی هم تا حدی قابل مشاهده می باشد.
فریدونی ضمن توضیح این تابلو، با تاکید بر این که فمنیست نیست و انتظار ندارد تا کسی برداشتی که خودش از کارهایش دارد را داشته باشد، اظهار داشت: «کار من به صورت مستقیم به هیچ یک از مسائل اجتماعی مربوط نیست و به نظر من اصلا رسالت هنرمند این نیست که برای اجتماع به صورت مستقیم کاری بکند.»
این نقاش در ادامه ضمن اشاره به یکی از تابلوهایش که به قول خود او پس از مدت زیادی طبیعت گرایانه کار کردن خلق شده است، تصریح کرد: «در طول تاریخ هنر، نقاشان با طبیعت به صورت آگاهانه برخورد کرده اند. من هم به همین صورت کار می کردم تا این که به خودم گفتم نقاشی یعنی خلق کردن.»


فریدونی ضمن اشاره به این که برای رسیدن به هدف خود که همان خلق کردن خلاقانه است چند سالی هیچ کاری انجام نداد، اظهار داشت: «پس از مدتی که هیچ کاری انجام ندادم این تابلو نخستین تابلویی بود که پس از آن دوره، نقاشی کردم.»
فریدونی در آخر با اشاره به اینکه مجموعه ای که در گالری شیدایی به نمایش درآمده است، یکسری آثار هستند که ایده های آنها امکان دارد گسترش پیدا کند، اظهار داشت: «برای شروع کار بعدی درحال فکر کردن به این هستم که این فرم ها خیلی متغیرتر شوند. مثل آدم ها که خیلی با هم فرق دارند اما در نهایت همگی یکی هستند.»
به گزارش موزیک خوان به نقل از ایسنا، «کرانه های حضور دیگری» تا ۱۵ مرداد ماه در گالری شیدایی است برپا بود.




منبع:

1400/05/19
14:07:23
5.0 / 5
578
تگهای خبر: آثار , مد , نمایشگاه , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
موزیک خوان