موزیک خوان Music Reader
وزیر ارشاد در افتتاحیه هفته فرهنگی ایران در تاجیكستان گفت:

حافظ، فردوسی و رودکی، مشاهیر مشترک ایران و تاجیکستان هستند

حافظ، فردوسی و رودکی، مشاهیر مشترک ایران و تاجیکستان هستند

موزیک خوان: به گزارش موزیک خوان، محمدمهدی اسماعیلی ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ با اشاره به اینکه برگزاری هفته فرهنگی ایران در تاجیکستان گام مهمی برای توسعه روابط فرهنگی دو کشور به حساب می آید، اظهار داشت: وجود مشاهیر مشترک فرهنگی، افتخاری برای دو کشور است؛ فردوسی، رودکی، میرسیدعلی همدانی، حافظ، سعدی، کمال خجندی و همه بزرگان عرصه ادب و فرهنگ از میان ما برخاسته اند و در جهان درخشیده اند چونکه بوی مشک پنهان نمی گردد.


به گزارش موزیک خوان به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلایمی، در مراسم افتتاح هفته فرهنگی ایران در تاجیکستان در سالن اپرا بالت دوشنبه - پایتخت تاجیکستان - که شب گذشته (دوشنبه، نهم آبان ماه) برگزار شد، اظهار داشت: برگزاری هفته فرهنگی ایران در کشور تاجیکستان فرصتی مناسب برای همدلی و همنوایی بیشتر دو ملت به حساب می آید. دیرینگی روابط و پیوستگی فرهنگی ایران و تاجیکستان سبب شده تا دو ملت با عبور از همه فراز و نشیب ها، این پیوستگی را که ریشه در قلب ها دارد تا به امروز حفظ کنند.
او اضافه کرد: نیاکان ما این پیوستگی فرهنگی را، با دستان خالی به زیبایی حفظ نموده اند و ما امروز با در اختیار داشتن امکانات فراوان باید این مسیر را با وسعت و سرعت بیشتری طی نماییم. ما دو ملت هم زبان، هم دین، هم فرهنگ و هم سرنوشت هستیم که در اقلیم فرهنگی مشترکی زیست می نماییم. هر اتفاقی که در توسعه فرهنگی دو کشور پدید آید، به توسعه فرهنگ مشترک منجر می شود.
اسماعیلی تصریح کرد: این زیست مشترک فرهنگی در طول قرن ها توانسته، نمونه ای پرارزش از همزیستی مسالمت آمیز و تنوع فرهنگی را به جامعه جهانی معرفی نماید و این قرابت و نزدیکی فرهنگی را باید خویشاوندی فرهنگی دانست. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیداری که چهار ماه پیش با آقای امامعلی رحمان - رئیس جمهور تاجیکستان - داشتند ضمن اشاره به اشتراکات عمیق تاریخی، دینی فرهنگی و زبانی ایران و تاجیکستان، دو کشور را همچون خویشاوند و برادر خواندند؛ چونکه ادبیات مشترک ما که سرشار از معنویت و صلح است، نه تنها اشتراک اندیشه و اشتراک در زبان و بیان و گونه های ابراز احساسات و عواطف را در وجود ما به ودیعه گذارده بلکه توانسته ما را از دریچه همزبانی به بهشت همدلی برساند.

زبان مشترک فرهنگی ما زبان مدارا، محبت و عشق است
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: زبان مشترک فرهنگی دو ملت همواره زبان مدارا، محبت و عشق بوده است. همین خصوصیت ها سبب شده تا در طول قرن ها مردمان این اقلیم مشترک فرهنگی پرچمدار فرهنگ و فضیلت در منطقه و جهان باشند. وجود مشاهیر مشترک فرهنگی، افتخاری برای دو کشور است، فردوسی، رودکی، میرسیدعلی همدانی، حافظ، سعدی، کمال خجندی و همه بزرگان عرصه ادب و فرهنگ از میان ما برخاسته اند و در جهان درخشیده اند چونکه بوی مشک پنهان نمی شود.
او در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در طول یک سال گذشته چهار ملاقات صمیمانه بین رئیس جمهور کشورمان، سید ابراهیم رئیسی و رئیس جمهور تاجیکستان امامعلی رحمان صورت گرفته و در همه این ملاقات ها مهر و دوستی حاکم بوده و بر توسعه روابط همه جانبه دو کشور تاکید گردیده است. حالا وظیفه ما است که بتوانیم در حوزه روابط فرهنگی با تلاش مضاعف، فترتی را که در سالهای گذشته ناخواسته پدید آمده جبران نماییم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امروز در این جشن دوستی آمادگی خویش را برای توسعه این روابط اعلام می نماییم و می کوشیم همبستگی هنرمندان و اصحاب فرهنگ دو کشور را بار دیگر تحکیم نماییم امیدوارم در سایه روابط مستحکم فرهنگی دو کشور بتوانیم میراث داران خوبی در جهت انتقال فرهنگ پرارزش خود برای نسل های بعدی باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برگزاری هفته فرهنگی ایران گام دیگری برای توسعه روابط فرهنگی دو کشور است اظهار امیدواری کرد اصحاب فرهنگ و هنر دو کشور پیام دوستی و خویشاوندی فرهنگی را به دو ملت برسانند.
بر طبق این گزارش، هفته فرهنگی ایران با حضور وزرای فرهنگ ایران و تاجیکستان، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدتقی صابری سفیر ایران و سفرای دیگر کشورها در سالن اپرا بالت شهر دوشنبه افتتاح شد.
در این رویداد فرهنگی هنری بیشتر از ۵۱ هنرمند ایرانی از حوزه های تجسمی، نگارگری، نقاشی، خط، نقاشی خط، موسیقی، نقالی خوانی، هنر زورخانه ای پهلوانی و... آثار و دستاوردهای خویش را به نمایش عموم مردم گذاشته اند. علاوه بر نمایش آثار خلق شده، استادان هنرهای تجسمی کاوه تیموری، علیرضا بزرکار و استاد داودی، هنرمندان عرصه موسیقی هم به اجرای نمایش پرداختند.
همینطور مقرر است همزمان با حضور هنرمندان ایرانی در کشور تاجیکستان، برنامه های فرهنگی و هنری دیگری هم در شهرهای خجند و باختر به اجرا گذاشته شود.
رونمایی از آلبوم آثار نفیس خوشنویسی با عنوان «چراغ دوستگانی» که توسط استاد کاوه تیموری تالیف و نگارش شده و همینطور اجرای شب شعر از دیگر برنامه جمهوری اسلامی ایران است که قرار هست با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری صورت گیرد. از امروز (سه شنبه) هم هفته فیلم جمهوری اسلامی ایران با نمایش چند فیلم ایرانی برگزار می گردد.




منبع:

1401/08/10
12:44:39
5.0 / 5
532
تگهای خبر: آثار , اقلیم , جشن , زیبایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
موزیک خوان